Trasseli

TRASSELI – Karlo von der Ablasswiese

Uros, syntynyt 21.7.2013
Rekisterinro: FI16486/14 (Suomi) VDH/ZBRH/OES17448 (Saksa)
Tuontimaa: Saksa
Sukutaulu ja viralliset tiedot Koiranetissä: Trasseli
Lonkat B/B, kyynärät 1/0
Silmät: terveet/heinäkuu 2015
PCD: +/+ terve
SKL ulkomuodon jalostustarkastus hyväksytty 2015

t
Trasseli (Karlo von der Ablasswiese)

Trasseli haettiin syksyllä 2013 Saksasta pienestä Bad Langensaltzan kylästä. Olimme etsiskelleet jo jonkin aikaa urosta ulkomailta, ja kun Marina ilmoitti kiinnostuksensa ottaa uroksen sijoitukseen, oli asia sillä sovittu. Von der Ablasswiesen kennel valikoitui lopulta monien tuumailujen seurauksena, sillä etsiskelimme kasvattajia joiden kanssa jaamme samat ajatukset ja ei-niin-näyttelypainotteisen kasvatustyön. Ja tämä oli aivan nappivalinta! Saimme reiluilta ja mukavilta kasvattajilta aivan upean uroksen. Trasseli on ylittänyt kaikki odotuksemme 🙂 Jo pentuna se oli luonteeltaan rento ja rauhallinen, eipä paljon hätkähtänyt lentomatkasta eikä seikkailuistamme Hampurin vilinässä. Ja sama coolius on jatkunut, Trasseli on erittäin tasainen ja luotettava, sekä hyvin varma itsestään. Lisäksi Trasseli on kovin ihmisystävällinen, kulkee perässä ihan joka paikkaan ja tykkää tunkea isolla olemuksellaan syliin ja lähelle.

trasseli10
Trasseli oli 10-viikkoinen kun haimme sen Saksasta. Tässä ulkoillaan Hampurissa Reeberbahnin lähettyvillä, jossa hotellimme sijaitsi.

Trasseli asuu Marinan perheen luona Myrskylän maaseudulla, ja osallistuu lasten leikkeihin ja touhuihin ja hoitaa tärkeää kotikoiran tehtävää. Se pitää tarkkaa huolta omasta pihastaan myös öisin, sillä se tykkää usein torkkua terassilla. Tosin vahtikoiran tehtävät ovat vähän niin ja näin, sillä iloisesti se toivottaa vieraat portilla tervetulleiksi. Trasselin onneksi kasvattimme Luka (Mustikkakuonon Nipa Nallekarhu) muutti myös Marinan perheeseen myöhemmin, ja niin pojista on kehkeytynyt parhaat ystävykset ja ihana parivaljakko. Trasselin ainoa ns. heikko kohta ovat ovet, joista se haluaa mennä omia aikojaan ja ovet on pidettävä visusti takalukossa. Mutta muuten se ei ole koskaan tehnyt mitään tuhojaan ja on emäntänsä Marinan mukaan maailman lempein koira ❤

Trasseli on myös terveydeltään täyden kympin koira, sillä se ei ole joutunut matkustamaan eläinlääkäriin muuta kuin terveystutkimusten takia. Sen lonkat ja kyynärät on kuvattu, ja tulokset ovat kunnossa (lonkat B/B ja kyynärät 1/0). Silmätarkastuksessa eläinlääkäri kehui silmien olevan täyttä priimaa, joten se sai merkinnän “ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia”. Eli Pevisa-asiat ovat pojalla hoidossa. Trasselin säkäkorkeudeksi mitattiin 64 cm ja se painaa 33 kiloa ollen aika hoikka poika. Sen silmät ovat tummanruskeat täysillä pigmenteillä ja sillä on lammaskoiraksi suhteellisen isot hampaat ja hyvä purenta.

t
Trasseli kesällä 2015
t
Trasseli on rauhallinen istuskelija ❤

Trasselin vanhemmat ovat Saksassa asustavat äiti Jenny (Jenny von der Ablasswiese) ja Blue (Blue point from home of crazy fire). Näistä isä Blue on niittänyt menestystä näyttelyrintamalla monenlaisten titteleiden kera. Komea ulkomuoto on periytynyt myös isältä pojalle, mutta koska emme oikein ole näyttelykävijöitä, on Trasseli vieraillut näyttelyssä vain yhden ainoan kerran. Tosin tuloksessa ei ole häpeämistä, sillä ERI sieltä lähti mukaan (tuomarina Anthony Kelly, Irlanti). Trasseli osallistui syksyllä 2015 Vanhaenglanninlammaskoirat ry:n järjestämään ulkomuodon jalostustarkastukseen jonka se läpäisi hyväksytysti.

Lue tarina Trasselin matkasta Saksasta Suomeen lokakuussa 2013