MUSTIKKA

Mustikka (Old Cobbler’s Imagination)

Narttu, syntynyt 14.3.2007
Rekisterinro: FIN26331/07
Sukutaulu ja viralliset tiedot Koiranetissä: Mustikka
Lonkat A/B, kyynärät 0/0
Silmät: terveet
PCD: +/+ terve
Luonnetesti suoritettu (+83) 2012
Jalostustarkastettu 2009

Mustikan paras paikka on sohvan nurkassa
Mustikan paras paikka on sohvan nurkassa

Mustikka on yksinkertaisesti elämämme koira. Santtu valitsi Mustikan heti omakseen, kun menimme Old Cobbler’s kasvattajalle pentuja katsomaan, eikä asiasta enää keskusteltu. Siinä se oli, narttu jollaista olimme pitkään toivoneet. Jo pentuna Mustikka sai kiedottua meidät pauloihinsa ja on tehnyt sitä aina, sillä on tapana saada vahva tahtonsa läpi halutessaan. Kuten esimerkiksi sängyssä nukkumisen suhteen tai herkkujen antamisessa 🙂 Persoonallinen ja ovela tyyppi, tämä nyt jo mummoikään ehtinyt ihana Mustikka.

Mustikan kanssa oman kasvatustyön aloittaminen tuntui luonnolliselta. Se oli meillä ensin sijoituskoirana, ja sai yhdet pennut Old Cobbler’s kennelnimelle vuonna 2009. Mustikassa yhdistyvät lähestulkoon kaikki ne piirteet joita pidämme lammaskoirassa tärkeänä. Mustikka on luonteeltaan iloinen ja reipas, kaikinpuolin tasapainoinen ja uskollinen seuralainen. Lisäksi se on aina ollut täysin terveenä ja terveystulokset ovat silkkaa priimaa. Tätä taustaa ajatellen, kasvatustyömme voi alkaa ja Mustikasta tuli näin kennelimme kantanarttu. Ja hyvin se alkoikin, Mustikka synnytti kennelimme ensimmäiset M- ja N-pentueet vuosina 2011 ja 2013. Se on periyttänyt jälkeläisilleen tätä rautaista terveyttä ja tasaista luonnetta, joten mummo-Mustikan piirteet näkyvät kennelimme kasvateissa vahvasti.

Vuonna 2014 tämä kennelimme kantanarttu steriloitiin ja siirtyi virallisesti viettämään ansaittuja eläkevuosiaan. Nyt Mustikka porskuttaa edelleen terveenä ja hyvinvoivana, tosin ikä näkyy jo ajoittain kun kovasti laiskotuttaa. Siitä on tullut sohvalla viihtyvä ja mukavuudenhaluinen mummeli. Mutta kyllä Mustikka edelleen vauhtiinkin pinkaisee, ja pitää nuoremmat kurissa ja nuhteessa. Se on aina ollut koiralaumamme ehdoton kuningatar, tosin pikkuhiljaa taitaa olla siirtymässä sivummalle, eikä jaksa enää joka juttuun ottaa kantaa. Sohvalla on mukavampaa ja lämpimämpää.

Mustikka on läpäissyt virallisen luonnetestin keväällä 2012 kokonaispistemäärällä +83. Jalostustarkastus hyväksytty 2009.

Mustikka ja hassu istumatapa

Mustikka ja vastasyntyneet pennut torstaina 9. kesäkuuta 2011.
Mustikka ja vastasyntyneet pennut torstaina 9. kesäkuuta 2011.