JÄBÄ

Jäbä (Mustikkakuonon Oskari Oravanmarja)

Uros, syntynyt 9.6.2014
Rekisterinro: FI36310/14
Sukutaulu ja viralliset tiedot Koiranetissä: Jäbä
Lonkat B/B, kyynärät 0/0
PCD: +/+ terve
SKL ulkomuodon jalostustarkastus hyväksytty 2016

jäbä

Jäbä jäi meille kotiin vähän vahingossa. Sen saatua parhaat tulokset pentutestissä ja vaikuttavan jo pentuna lupaavalta harrastuskoiralta, kerkesimme jo harmitella siitä luopumista. Yllättäen sen varannut perhe joutuikin hyvästä syystä perumaan varauksensa, ja mehän tiesimme heti sen jäävän kotiin 🙂 Asia oli sillä selvä ja näin sen pitikin mennä.

Jäbä on ollut hyvä ja tärkeä lisä laumaamme, toinen uros talossa, vaikka vielä teinipoika onkin. Jäbä on pienestä pitäen ollut reipas ja vauhdikas kaveri, ja se näkyy myös tekemisessä. Sillä on paljon puhtia ja energiaa, ja siksi sen kanssa aloitettiinkin kesällä 2015 paimentaminen. Ja siinä harrastuksessa Jäbä on ollut lupaava, tosin malttia pitää saada vielä lisää, kun helposti meinaa mennä liiaksi revittelyksi. Vietti paimentamiseen on todella kova, ja Jäbä jaksaa paimentaa loputtomiin, se ei väsähdä kun vietti vie ja lampaat täytyy pitää ojennuksessa.

Kesän 2015 aikana Santtu myös kypsytteli ajatuksen vaihtaa Jäbä äitinsä Lissun tilalle pelastuskoiratreenikoiraksi. Eli Jäbä jatkaa tässä harrastuksessa, sillä on enemmän potentiaalia touhuun kuin äidillään. Pelastuskoiran kouluttaminen on kiinnostava haaste, ja jää nähtäväksi miten Jäbällä resurssit riittävät pelastuskoirailuun. Kun ikää karttuu lisää, Jäbä menee terveystarkkeihin ja tarvittaviin tutkimuksiin. Jossakin vaiheessa tietysti myös MH-luonnekuvaus mahtunee kalenteriin. Katsellaan mihin tämän nuoren pojan kanssa päädytään.

jäbä3puhdas jäbä