Muistoissamme – In memoriam

 

MUSTIKKA – Old Cobbler’s Imagination
2007 – 2018

 

_______________________________________________

METKU – Tiibob’s Amado-mio

Metku_2009
Metku (Tiibob’s Amado-Mio)

2001 – 2013
Narttu, syntynyt 5.10.2001
Lonkat A/B, kyynärät 0/0, silmät ok

Metku saapui meille Murun seuraksi marraskuussa 2001. Metku oli suurisydäminen persoonallinen koira, jolta opimme paljon. Metku oli luonteeltaan hieman haastava puutteellisen hermorakenteen vuoksi, monet asiat stressasivat ja pelottivat Metkua. Mutta Metku oli rakas, ja tällä mentiin ja opittiin elämään. Fyysiseltä terveydeltään Metku oli täysi kymppi, eikä eläinlääkäriä tarvinnut vaivata.

Syksyllä 2010 Metku muutti anoppilaan viettämään ansaittuja eläkepäiviään. Alunperin Metkun oli tarkoitus vain piipahtaa syyslomalla, mutta totesimme Metkun viihtyvän muiden eläkeläisten seurassa paremmin kuin kotona nuorempien vauhdissa.

Lopulta Metkulla alkoi myös fyysinen terveys heiketä, ja jouduimme tekemään viimeisen palveluksen ystävälle tammikuussa 2013.

_________________________________________________________

MURU – Candyfield’s Anchor of Life

muruliini
Muru (Candyfield’s Anchor of Life)

1998 – 2008
Narttu, syntynyt 26.8.1998
Lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät ok

Vuonna 1998 oli Santtukin jo mukana kuvioissa ja kotiimme saapuikin taas pentu. Murua ei tarvinnut valita, sillä pentuja oli vain kaksi ja toinen oli menossa sijoitukseen, joten Muru valikoitui meille itsestään. Ja Muru oli täydellinen koira. Santun ensimmäinen ja Anskun toinen lammaskoira, niin kiltti ja ihana narttu mitä ikinä voi toivoa. Ehdottomasti isännän koira ♥

Murun kanssa elettiin normaalia rauhallista kotielämää ja se olikin Murun mielestä parasta. Muru rakasti ihmisiä (varsinkin isäntää) ja pallon pelaamista, eikä oikein tykännyt autolla reissaamisesta. Meillä oli pienenä suunnitelmana teettää Murulla pentuja ja miettiä kasvattamisen aloittamista, mutta se sitten jäi. Eikä Muru oikein luonteeltaan olisi sopinutkaan jalostukseen, sillä Muru oli herkkä ja kovin pehmeä, välillä hieman arkakin.

Muru eli terveen ja pitkän elämän, mutta sitten munuaisvika hieman yli 10-vuotiaana vei koiran luotamme ihan yllättäen.

__________________________________________________________

NALLE – Czarlinda’s German Rose

Nalle (Czarlinda's German Rose)
Nalle (Czarlinda’s German Rose)

1992 – 2003
Narttu, syntynyt 10.1.1992
Lonkat A/A

Nalle oli Anskun ensimmäinen lammaskoira ja haaveiden täyttymys. Lammaskoirasta unelmoitiin jo parisen vuotta, mutta siihen aikaan pentuja ei ollut niin helposti saatavilla. Mutta lopulta se oma ihana pentupalleroinen saatiin varaukseen ja kotiin. Ja loppu onkin tiedossa, rotu vei sydämen ja sillä tiellä ollaan edelleen ♥

Nalle oli ihana ja kiltti koira, kovin perso ruoalle ja sen vuoksi elämänsä mittaisella dieetillä. Nallen kanssa kierrettiin näyttelyissäkin tutustumassa lammaskoiraihmisiin ja rotuun tarkemmin. Ei Nalle kyllä mikään näyttelytähti ollut, pihtikintut ja kaikki, mutta luonteeltaan kovin mukava narttu. Ja terveyttäkin Nallella riitti, kaikin puolin hyvä koira.

Vuodesta 1995 Nalle asui isäntänsä ja uuden emäntänsä kanssa eri osoitteessa, mutta tapasimme säännöllisesti ja saimme seurata Nallen pitkää elämää tämän loppuun saakka. Vuonna 1997 Nalle sai myös kaverikseen lammaskoirauroksen Killerin (Czarlinda’s Killing Joke) jonka kanssa olivat erottamaton parivaljakko.