Hyvää alkanutta vuotta 2017

Täällä ollaan taas! Vuosi on blogissa alkanut hiljaisesti, mutta taustalla on tapahtunut vaikka mitä ja monenmoista. Koiralaumamme on kasvanut ihan yllättäen, kun kaksi koirapoikaa Trasseli ja Luka muuttivat äkkiarvaamatta meille. Joskus ihmisten elämäntilanteet muuttuvat ja muutokset vaikuttavat myös koirien elämään. Valitettavasti tällainen tapahtuma tuli nyt poikien kohdalle, kun niistä jouduttiin luopumaan aika nopealla aikataululla. Noh, Santtu kävi hakemassa pojat meille, mikäs siinä sitten – kyllä tänne aina pari hätämajoittujaa mahtuu 😀 Joten tässä on nyt mennyt useampi viikko totutellessa elämään suuremman lauman kanssa. Ihan ekana veimme pojat trimmattavaksi, sillä olivat aika likaisia ja takkuisia ja kunnnollisen siistinnän tarpeessa. Iso kiitos Sanna-Maijalle turkkien trimmaamisesta! Me ja pojat kiitämme – ja nyt kelpaa olla nakuina mutta puhtaina ja siisteinä poikina 😀

Trasseli ja Luka ovat aivan ihania, iloisia ja reippaita nuoria miehiä. Trasselihan on meidän sijoituskoiramme, jonka olemme hakeneet Saksasta vuonna 2013 ajatuksena saada Trasselista vähän ulkomaan verta jalostustyöhön. Luka taas on meidän kasvattimme, oikealta nimeltään Mustikkakuonon Nipa Nallekarhu ja Luka on myös syntynyt vuonna 2013. Poitsut tuntuvat olevan kotiutuneet meille aivan loistavasti, ja mekin alamme pikkuhiljaa oppia että 15 kg ruokasäkki ei riitä laumalle läheskään viikoksi… sapuskaa kuluu, mutta pääasia että pojat ovat turvassa nyt meillä ja voivat hyvin 😀

Muuten tässä on viikot vierineet aika vauhdilla. Syksyn pentuset ovat olleet omissa kodeissaan jo yli kuukauden ja saaneet ekat rokotuksensa. Kuvista ja viesteistä päätellen kaikilla on sujunut mukavasti ja pennut kasvavat kovaa kyytiä. Kiitos teille pentujen omistajat, kuten myös kaikki muut mustikkakuonolaiset ahkerasta feisbuukkailusta ja kuvien lähettämisestä! Jatketaan samaan malliin 🙂 Kasvattajille se on paras kiitos kun saa kuulla ja nähdä kuvista että hyvin sujuu! Me olemme myös pikkuhiljaa taka-ajatuksissamme edistäneet tulevia pentusuunnitelmia. Hilman astutus on suunnitelmissa nyt talven aikana, kunhan ne juoksut alkavat. Tätä ajatellen kävimme viime viikolla porukalla silmätarkissa. Eläinlääkäri Sari Jalomäki antoi terveen lausunnon seuraavalle jengille: Hilma (Mustikkakuonon Nelli Nonparelli), Panda (Mustikkakuonon Oili Orkidea), Jäbä (Mustikkakuonon Oskari Oravanmarja) ja Trasseli (Karlo von der Ablasswiese). Odotellaan tulosten ilmaantumista Koiranettiin lähipäivinä.

vauhtia
Vauhtiveikot Trasseli ja Luka
v
Lumi senkun pöllyää
t
Iloinen veikko Trasseli
l
Luka komea sinisilmä. Lukahan on N-pentueemme se ainoa sinisenä syntynyt.
t
Trasselström
t
Trasseli on varsinainen sydäntenmurskaaja. Luonteeltaan todella rauhallinen ja ihmisrakas poika ❤