Pentulaatikossa syödään ja nukutaan

Pentulaatikossa ovat asiat mallillaan 🙂 Pikkuisilla on ikää nyt 4 vuorokautta ja ne kasvavat hurjaa kyytiä. Pieninkin uros joka painoi syntyessään 265 grammaa, hätyyttelee kohta jo 500 gramman painoa. Sitähän sanotaan, että pentujen tulisi tuplata painonsa 7-10 päivässä, mutta nämä ovat melkein tehneet sen neljässä päivässä. Hyvä niin! Maitoa tulee Lissulta hyvin ja ruokahalu pennuilla on kova, joten asiat sujuvat mukavasti. Tämä ensimmäinen viikko on aina vielä kriittistä aikaa, ja kehitystä tulee seurailla, mutta ainakin nyt näyttää että kaikki pallerot kasvavat toivottuun tahtiin. Ainiin, ja jotta erotamme nämä kaverit toisistaan, kutsumme heitä toistaiseksi nimillä Pipsa, Pirkko, Poju ja Pim Mustakorva. Viralliset nimetkin ovat jo työn alla  😀

l
Lissu on kympinarvoinen emä.
l2
Lissu ottaa jo tosi rennosti pentujen kanssa. Nukkuu pienet kainalossa niin että kuorsaus vaan kuuluu!

Myös Lissu voi hyvin ja tuntuu nauttivan äitiydestään ihan täysillä. Se makailee tyytyväisyyttä ja ylpeyttä hehkuen pentujensa kanssa, ja ottaa pienet suojelevalla otteella usein etutassujensa väliin. Nyt osaa jo rentoutuakin hyvin, ja välillä nukkuu niin että kuorsaus kuuluu ja tassut väpättää. Ulkona se käy pikaisesti ja kiiruhtaa takaisin pentulaatikkoon katsomaan että kaikki on hyvin. Tosin välillä se käy myös terassin alla tarkastamassa “varapesänsä” tilanteen 😉 Emme ole tutkineet mitä se on sinne rakennellut, mutta nartuilla on tapana pitää näitä vaihtoehtoisia pesäpaikkoja. Mustikka aikoinaan kaiveli hirmuista kuoppaa kesällä autotallin taakse 😉 No onneksi pentulaatikossa on ihan turvallista pentujen olla, niin ei tarvitse Lissu-mamman ottaa näitä varasuunnitelmiaan käyttöön. Ja on täällä lämpimämpääkin… Olemme pikkuisen lisälämmittäneet pentuhuonetta vielä varmuuden vuoksi, kun vanhassa talossa tuppaa lattiat olemaan kylmät ja muutenkin hieman viileää. Mutta sellainen suht normaali huoneenlämpö tuntuu olevan sopiva, niin että pennuilla on hyvä olla eikä Lissulle taas vuorostaan tule liian kuuma.