Pennut ovat syntyneet!

Täällä pentulaatikossa tuhisee 4 pientä lammaskoiranalkua 🙂 Ihanat pikkuiset ovat laatuaan 3 narttua ja 1 uros. Pennut syntyivät lauantaina aamusella ja emä Lissu ja pennut voivat hyvin ♥

vastasyntyneet pikkuiset
Vastasyntyneet pikkuiset menivät heti ahnaasti syömään.

Tilannehan meni kuten aavistettiinkin, että pennut päättivät syntyä lauantaina eli 59 tiineysvuorokaudella. Koko yön valvoimme ja seurailimme Lissun oloa, se läähätteli ja oli levoton, ja olimme valmistautuneet että synnytys alkaa hetkenä minä hyvänsä. Ja juuri samalla hetkellä kun Santtu puki vaatteita päälleen ja oli eteisessä valmiina lähtöön, oli ensimmäinen pentu maailmassa. Meillähän oli lauantai tosiaan hieman haasteellinen päivä, ja olimme jo arvanneet että synnytys on tietysti juuri samaan aikaan. Meillä on ollut syksyssämme mukana suuri suru, kun Santun äiti sairastui ja kuoli melko äkillisesti muutama viikko sitten. Lauantaina aamulla oli uurnanlaskutilaisuus, jossa olisimme tietenkin molemmat halunneet olla mukana. Mutta se ei nyt onnistunut, sillä Lissun aikataulutus meni niin että Ansku joutui jäämään Lissun kanssa synnytyspuuhiin kotiin. Ja vaikka Lissu ensin meinasikin hätääntyä Santun lähdettyä, alkoi se reippaana hoitaa ensimmäisenä syntynyttä pikkuista poikaa.

Ja onneksi apu on lähellä kun sitä eniten tarvitaan 🙂 Naapurin schipperke- ja belgiharrastaja Miian kanssa olimme sopineet, että hän rientää avuksi heti kun tarvitaan. Ja näin sai Miia aikaisen aamuherätyksen, ja tuli tueksi ja avuksi katsomaan päältä että loppusynnytys sujuu ja pienet saadaan maailmaan. Pikkuiset putkahtelivat aamun ja aamupäivän aikana ja meidän tehtävä oli punnita lapset ja pitää seuraa Lissulle synnytyksen ajan. Iso kiitos Miialle seurasta ja kätilöinnistä! Elämässä on siis ollut suurta surua, mutta myös iloa näiden pienten tulokkaiden myötä. Tervetuloa maailmaan uudet kauniit lammaskoirapentuset, teitä olikin jo odoteltu! ♥

l
Pennut ovat maailmassa ja kaikki hyvin. Nyt on emänkin aika levätä hetki.
nälkä
Nälkä on kova ja kasvuvauhti samoin.
p
Voiko olla mitään suloisempaa? Emän karvoissa tyytyväisenä masu pulleana nukkuva pentunen.
p
Unta palloon!
p
Mamman kainalossa.
p
Lissun pienet silmäterät. Lissu on hyvä emä, se vahtii ja hoivaa pieniään antaumuksella.