Pentulaatikko valmiina ja synnytys jo lähellä

Terveisiä Kirkkonummelta! Täällä voidaan hyvin ja paksusti. Lissun vatsa on melkoinen tankki, ja pentujen tassunpotkut tuntuvat selvästi vatsan läpi. Tiineys on sujunut lissumaiseen tyyliin rauhallisesti ja tyynesti, ainoastaan jatkuva pissahätä on vaivannut, ja pari kertaa on pissa tullut lattialle. Vatsa painaa siis melko lailla. Pentulaatikko on kasattuna ja odottamassa uusia asukkejaan… jännää onkin nähdä montako pentua sieltä saadaan maailmaan. Tietoa tulevien pentujen tarkasta määrästä ei ole, sillä emme ole käyneet röntgenissä enää tarkemmin tutkimassa – emme pidä tarpeellisena altistaa pentuetta röntgensäteilylle ihan turhaan. Joten se jää nähtäväksi millaisen pentuporukan saamme. Nyt toivotaan että kaikki menee hyvin loppuun saakka ja saadaan terveitä ja hyvinvoivia lammaskoirapalleroita maailmaan ♥

Lissunen
Lissun masu on aika pullea  ❤

Koko syksy on muuten täällä mennyt vähän huonosti koiraharrastusten suhteen. Santtu ja Jäbä ovat pitäneet taukoa pelastuskoirailuista ja käyneet vähän vaan tottistelemassa silloin tällöin –  niin että Jäbä edes muistaisi mistä treenaamisessa on kyse. Jäbä on syksyn tullen joutunut myös trimmeröitäväksi ja karvat on lähteneet. Mutta komea poika se Nakupelle Jäbä on, meidän pikkumies  🙂 Viime sunnuntaina sentään raahauduimme Suomen Palveluskoiraliiton järjestämään Koiratieto 2016 seminaariin. Siellä kiinnostuksen kohteemme oli Katariina Tiiran pitkä luento geenien ja ympäristön vaikutuksesta koirien käyttäytymiseen, keskittyen erityisesti epigenetiikkaan ja uusimpiin tutkimustuloksiin. Kiinnostava aihe kaikenkaikkiaan ja paljon ajatuksia jäi taas takaraivoon muhimaan.

J
Jäbis the Nakupelle
e
Katariina Tiiran luennolla Koiratieto 2016 seminaarissa
t
Tiira & Lohi: uusia tutkimustuloksia koirien käyttäytymisestä