Kesäretkeilyä, uimajuttuja ja turkkien lyhennystä

Täällä ollaan odottavalla kannalla, kyllä se kesäloma sieltä kohta saapuu. Odotellessa on täällä puuhattu niitä normaaleja, eli remppaa ja rakentamista sekä arkiaskareita. Ilmojen muututtua kesäisiksi on käyty erilaisilla kokoonpanoilla retkeilemässä meren rannalla, lähiseutujen luontopoluilla sekä milloin missäkin. Ja osa porukasta heitti myös talviturkin merivedessä…  Jäbä pulahti veteen Santun perässä, kun taas Töppönen oli sitä mieltä että hui, tuonne märkään en uskaltaudu. Myös trimmeri on laitettu surisemaan ja turkit on lyhentyneet nakumuotoon Jäbällä ja Mustikalla. Lissu saa pitää turkkinsa, tosin sitäkin vähän lyhenneltiin latvoista saksimalla. Töppösen turkkishow on vielä tekemättä, mutta aikeissa on että turkki lähtee lyhyeksi myös tällä pojalta. Lyhyellä turkilla on niin paljon helpompaa! Talokin pysyy siistimpänä, kun ei tule sisälle puolta kiloa hiekkaa ja metsää mukana. Ja meillä kun koirat pääsevät myös sohville (ja Mustikka sänkyyn) on se lyhyen turkin siisteys aika hyvä plussa.

Parhaat ystävät
Parhaat ystävät Pampula ja Jäbä
Mitä
Mitä asiaa?
j
Jäbä kävi meressä uimassa Linlon saarella.
t
Mutta Töppönen ei uskalla… tää on märkää!
t
Katellaan täältä turvallisen matkan takaa.
t
Töppönen poseeraa Meiko-järven luonnonsuojelualueella.
pt
Lohjalla sijaitsee luontopolku jonka nähtävyytenä on tämä Paavolan tammi. Ja melkoinen puu se olikin, kun Jäbä ja Lissu näyttävät sen edessä ihan pikkuruisilta.

Tulipahan tässä yhtenä iltana pihalla tomaatintaimia kastellessani mieleen, että tomaatinlehdet oli mainittuna koirille sopimattomien kesäherkkujen listalla. Muuten listalla on aika tuttuja juttuja, jotka varmastikin kaikki koiranomistajat tietävätkin. Mutta onhan se aina hyvä palautella nämä mieleen, ja katsoa että esim. maissintähkät eivät jää kompostiin ahmattilammaskoirien varastettaviksi… ettei vaan käy huonosti. Toinen kesän ikuinen vitsaus on tietysti ne kamalat ja ällöttävät punkit. Tämä on se joka vuosi eteen nouseva kysymys, mikä punkkiaine on paras mutta samalla vaarattomin. Näihin ei ole yksiselitteistä vastausta, aineet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta riskinsä on myös punkinpuremassa ja mahdollisessa borrelioosissa. Meillä on onneksi – ainakin toistaiseksi – selvitty aika vähillä punkeilla tänä vuonna. Ja toivottavasti pysyisivätkin poissa! Eli ainakaan vielä emme ole laittaneet punkkimyrkkyjä kuin Jäbälle ja Pampulalle, mutta jos punkkeja alkaa ilmaantumaan reilusti, niin sitten on pakko ottaa aineet avuksi. Emme kuitenkaan haluaisi “turhaan” altistaa koiriamme punkkimyrkyille, jos ei tarvetta ole. Joten katsellaan tilannetta.