Suunnitelman muutos ja nyt on Lissun + Nallen kesäpentuja tilauksessa!

Hyvissä tunnelmissa mennään kesää kohti. Pienten mutkien ja uusien kuvioiden kautta tänne kuuluu oikein hyvää. Lissu on astutettu! Juoksut etenivät ja oma testipoikamme Töppönen veteli serenadeja öisin, ja kun tilanne meni niin vakavaksi että luu jäi syömättä olivat oikeat päivät käsillä. Eli sitten lähdettiinkin Trasselin luo. Niin tehtiin, mutta siihen se sitten jäikin, sillä Trasselin astumisaikeet olivat taas melkoisen olemattomia. Poika vaikuttaa vielä aivan keskenkasvuiselta, eikä oikein tunnu tietävän miten narttujen seurassa ollaan. Maalaistollo Trasseli 😀 Eipä sitten muuta kuin uudet kuviot ja suunnitelma B käyttöön… ja seuraavana päivänä auton nokka kohti Mikkeliä. Mielessä oli jo pitkään ollut toinen komea ja kaikinpuolin miellyttävä herrasmies, jonka astumistaidoista oli jo aiempaa todistetta. Tämä ihana näyttelyissäkin ansioitunut poika on luonteeltaan tasainen ja rauhallinen, ruskeasilmäinen hurmuri jonka itsetunto on kohdillaan. Joten saammeko esitellä tämän uroksen: Nalle eli Blockhead’s Dazzling Daystar.

Nalle
Tilaukseen laitetun pentueen isä Nalle (Blockhead’s Dazzling Daystar). Kuva Päivi Kakriainen.

Nyt sitten toivotaan että Nallen ja Lissun jälkikasvua saadaan kesällä. Vajaan kuukauden päästä mennään ultraan tsekkaamaan tilanne olisiko vatsassa pieniä lammaskoiranalkuja. Kaikki ei mennyt kuten olimme suunnitelleet Trasselin kanssa, mutta olemme oikein tyytyväisiä B vaihtoehtoon. Että nyt sitten vaan odotellaan taas… Jos kaikki menee ns. putkeen, pennut syntyisivät kesäkuun puolivälin jälkeen ja olisivat luovutusikäisiä siitä 7-8 viikon jälkeen eli elokuun puolivälissä. Pennuntuoksuista kesää siis toivotaan ja odotellaan!

Piipahdimme myös eläinlääkärillä uusimassa Lissun silmätutkimustuloksen. Eläinlääkäri Sari Jalomäki sanoi Lissun silmien näyttävän erinomaisilta, sanoi että harvoin näkee näin hienoja ja täydellisiä silmiä, joissa ei ole mitään huomauttamisen varaa. Hyvä meidän Lissu! Muutenkin Lissu on kyllä terveydeltään täyden kympin koira. Nyt olemme tehneet sille kaikki lammaskoirille saatavilla olevat geenitestit, ja hienolta näyttää. Lissu on terve tutkituista sairauksista ja tulosrivi on seuraava: PCD: +/+ terve, EIC: terve, CA: terve, MDR1: terve. Mahtavaa Lissu, paremmin ei voisi asiat olla. Lisätietoja geenitesteistä ja näistä lammaskoirien perinnöllisistä sairauksista löytyy rotuyhdistyksen sivuilta.

lissu ja santtu
Lissu ja Santtu odottelevat silmätarkastukseen pääsyä Animagin vastaanottohuoneessa Helsingissä.

Ja Vanhaenglanninlammaskoirat ry:n huhtikuun kalenteripoika kasvattimme Floki (Mustikkakuonon Osmo Oranssi) on käynyt tällä viikolla lonkka- ja kyynärkuvissa. Nyt sitten taas jännityksellä odottelemme virallisia tuloksia Kennelliitosta. Muidenkin O-pentujen omistajien kanssa ollaan oltu kuulolla, ja eiköhän pikkuhiljaa saada koko pentue kuvauksiin. Iso kiitos Jennille sinne pohjoisempaan Suomeen Flokin kuvauttamisesta, ja muutenkin Floki-pojan hyvästä hoidosta ja yhteydenpidosta! Kasvattajalle se on aina paras kiitos, kun kasvatin perheestä tulee iloisia kuulumisia, ja kaikesta huokuu että karvainen perheenjäsen on rakas ja sitä hoidetaan hyvin 🙂

Floki
Kuukauden kuva: Floki (Mustikkakuonon Osmo Oranssi). Kuva Jenni Naumanen
f
Floki ja pieni ystävä. Kuva Jenni Naumanen

Töppönen on juhlinut täällä synttäreitään ja pojalle tuli ikää mittariin jo 4 vuotta. Onnea rakas Töppönen – maailman ihanin kultapoika! Vaikka Töppönen on jo hieman aikuistunutkin, muistaa se aina keksiä pientä ylläriä, ja kaikki syötäväksi kelpaava katoaa kyllä Töppösen matkaan keittiön pöydältä. Juuri synttäriaamunaan oli pussillinen ruisleipää hävinnyt Töppösen napaan. Ruista ranteeseen ukkelille 🙂 Kiitos Czarlinda’s kenneliin ihanasta ja aina hyväntuulisesta hymypojastamme!

Ruisleipävaras Töppönen täytti 4 vuotta.
Ruisleipävaras Töppönen täytti 4 vuotta.