Marraskuisia meininkejä

Heippa vaan Kirkkonummen suunnalta! Täällä viikot vierii taas niin vauhdilla ettei meinaa perässä pysyä. On sitä taas puuhattu yhtä jos toista, mutta myös vietetty rauhallisia koti-iltoja sohvannurkassa koirien kanssa. Jäbis ja Santtu ovat kyllä käyneet ahkerasti treeneissä säätilasta ja sateesta viis veisaten, vaikka muut laiskottelevatkin. Pari viikonloppua sitten vietimme kivaa koiratreenipäivää Vantaalla, kun hauskojen sattumusten kautta saimme kasaan lammaskoira- ja schapendoesharrastajista yhteisen porukan. Ja sehän meille sopi, meillä oli hyvä päivä perehtyen tokon sekä rally-tokon alkeisiin. Mukana meidän porukasta oli lammaskoirista sisarukset Lissu ja veljensä Humppa Hunskeli, sekä näiden puolisisarukset Hilma ja Hulda. Schapeja oli Pampulan sisko Figo ja velipoika Heppu, aina yhtä riehakkaat sisarukset, ja tietty mukana oli muita uusia ja vähän vanhempiakin tuttavuuksia. Oikein iso kiitos Pampulan kasvattajalle Kaisulle ja ystävälleen Eijalle päivän järjestelyistä. Jos uusiksi otetaan, niin ihan varmasti ollaan mukana! Jotain kuviakin saatiin napatuksi, joiden laadussa ei ehkä kehumista, mutta ei kai sen niin väliä ole 🙂

e
Ennen treenejä käytiin vähän pellolla irrottelemassa. Kuvassa Hilma, Hulda ja takana Humppa Ellin kanssa.
kaikyheskoos
Sitten keskitytään kuuntelemaan ohjeita, miten porukka saadaan järjestäytymään treeneihin…
E
Eve ja Hilma ottavat rally-tokoilun oppia meidän Pampulan kasvattajalta Kaisulta
l
Laura ja Hulda ja tokoilun alkeet
s
Schapendoes sisarukset Figo ja Heppu… minkä takia nämä kuvat schapeista on aina yhtä vauhdikkaita ja epäselviä…?
p
… tai sitten kuvaan mahtuu vain puolet koirasta 🙂 Tässä meidän Pampula.
s
Santtu ja Lissu tokoilevat
Lissu.2
Ohjaajamme Eija ja Lissu
l
Lissu oli tohkeissaan kun pääsi mukaan vähän treenailemaan

Mitäpäs muuta tässä on ehtinyt tapahtua. Yhtenä iltana ilman ennakkovaroituksia isäntä nappasi trimmerin ja Jäbän mukaansa alakertaan, ja niin saivat Jäbän karvat lähteä. Jäbällä kun on sellainen pieni ns. ongelma, että pissaa pitkin mahanalustaan ja tassujaan, ja se haju ei lähde edes ahkeralla pesemisellä. No nyt on tämäkin hajuhaitta poissa, ja poika on siistimpi. Ja sieltä altahan paljastui varsinainen sporttimalli, oikein nätti poika. Kokoa saisi vähän tulla lisää, mutta ehtiihän tässä vielä kasvatella massaa. Tuntuu kyllä että urokset miehistyvät kovin hitaasti, ja jos nämä kaverit isäänsä Hjallikseen tulevat niin sitä miehistymistä saamme vielä odotella pitkään ja hartaasti 🙂 No mutta, tässä pikkuhiljaa alamme kuitenkin jo miettiä terveystutkimuksia, ja varailemme aikoja lonkka- ja kyynärkuviin.

jäbä
Citykoira Jäbä kävi stadissa… tältä näytti pitkäkarvainen kuraversio.
j
… Ja näin komea poika meillä nyt poseeraa.