Kolmen kopla ulkomuodon jalostustarkastuksessa

Rotuyhdistyksemme järjesti viime perjantaina ulkomuodon jalostustarkastuksen Espoon Koirakeskuksessa. Hilma (Mustikkakuonon Nelli Nonparelli) oli ilmoitettu sinne jo aiemmin, ja kun ilmeni siellä olevan vielä yksi vapaa paikka, saatiin järjesteltyä myös Trasseli (Karlo von der Ablasswiese) mukaan. Kiireellä töistä kohti Myrskylää, josta koirapoika kyytiin ja kaasutellen kohti Espoota… ja perillä olimme hyvissä ajoin minuuttia ennen tarkastuksen alkua 😀 Myös kasvattimme Börje (Mustikkakuonon Nappi Neropatti) oli ilmoitettu tarkastettavaksi, joten olimme siis paikalla kahden sijoituskoiran ja yhden kasvatin voimin. Tarkastuksen tekijänä oli ulkomuototuomari ja vuosikymmenten lammaskoiratuntemuksen konkari Satu Tanner.

Tarkastus oli tarkka ja huolellinen, jokainen kohta koirassa koirassa käytiin läpi ja kirjattin lisähuomioineen 76 kohdan lomakkeeseen. Tarkastajamme pohti arvosteluja pitkään ja käytti aikaa kunkin koiran läpikäymiseen, aina hännän tupsukarvoista varpaanväleihin ja korvien muotoon saakka. Muutaman kohdan yli tosin hypättiin Trasselin kohdalla, sillä poitsu oli juuri käynyt trimmaajalla ja turkin laatuosioita ei paljoa auttanut arvostella 😉 Noh, me tiedämme itsekin millainen turkki Trasselille kasvaa: kamalan paksu runsaalla pohjavillalla. Eli nakupellenä mennään nyt, ja ainakin se auttaa niihin ns. hajuhaittoihin. Poika on siisti ja puhdas! Sisarukset Hilma ja Börje saivat keskenään hyvin samanoloiset arvioinnit, ja Börje-poika sai oikein kehujakin tarkastajalta 🙂 Kaiken kaikkiaan kiinnostava ilta, jokainen koirista todettiin kokonaisuuksina hyviksi rotunsa edustajiksi eikä mitään suurempia virheitä tullut esiin. Ehdottoman hyvä tilaisuus ja tulemme varmasti jalostustarkastuttamaan koiriamme ja kasvattejamme jatkossakin. Tämä olisi hyvä tehdä kaikille jalostukseen käytettäville koirille, ja vaikkei jalostukseen käytetäkään, niin antaa se paljon lisätietoa koirastaan myös omistajalle. Myös vieressä seuraaminen on antoisaa ja kiinnostavaa. Kiitos järjestelyistä rotuyhdistyksellemme + tietysti tarkastajalle ja sihteerille!

h
Ekana vuorossa Hilma. Ensin mittaillaan rungon pituutta, raajojen korkeutta, rinnan ympärysmittaa ja vaikka mitä.
h2
Ja sitten seisoskellaan arvosteltavana…
h3
Myös käpälät ja varpaat tutkittiin.
Trasselin vuoro
Ja seuraavaksi nakupellepoika Trasselin vuoro.
mittaillaan
Ja sitten mittaillaan säkäkorkeutta.
börje2
Ja seuraavaksi tarkastajan syyniin joutui Börje.
börje1
Rankkaa olla arvosteltavana, joten Börje päätti levätä hetken 🙂
börje4
Iloinen velikulta Börje sai oikein hyvät arvostelut. Kiitos Tia kun toit Börjen tarkkiin!