Onnittelut Huldalle hienosti suoritetusta MH-luonnekuvauksesta!

Viime viikonloppuna tuli vähän sekoiltua päivämäärissä, mutta lopulta selvittiin silti oikeaan aikaan oikeaan paikkaan 🙂 Olimme jo aikaa sitten sopineet schapendoes-porukan kanssa lähtevämme mukaan paimentamaan ja samalla katsastamaan Kangasalan paimennuspaikkaa. Kalenterissa paimennus oli lauantaille, ja juuri kun olimme lähdössä, tuli Pampulan kasvattajalta Kaisulta viestiä että nähdään huomenna. Että joo, siis vasta sunnuntaina, no niinpä sitten 🙂 Pientä haastetta toi se, että sunnuntaina oli mentävä myös Mäntsälään katsomaan kasvattimme Huldan (Mustikkakuonon Nuppu Neppari) MH-luonnekuvausta, jonka halusimme ehdottomasti ehtiä näkemään. No ei muuta kuin Kaisu kyytiin ja Mäntsälään koko konkkaronkka. Ja hyvin ehdittiin ja olimme paikalla ihan etuajassa.

Huldan MH-kuvaus meni täysin odotetusti, ja Huldalle tyypilliseen tapaan iloisella mielellä. Hulda pomppelehti menemään innolla ja kiinnostuneena siitä, mitä radalla tulee eteen. Saimme onneksi videoitua näitä Huldan suorituksia, sillä videoista saa paremman kuvan mitä kuvauksessa oikeasti tapahtuu. Suuria yllätyksiä Huldan suoritus ei tuonut esiin, Hulda on reipas koira ja hoitaa tilanteet hyvin paimenkoiramaiseen tapaan. Väistää ja tarkkailee, mutta ei jää jumittamaan vaan menee ratkomaan asian ja palautuu nopeasti. Etäleikissä ehkä hieman yllätyimme, että Hulda meni niinkin uteliaana ja rohkeasti etäleikkijän luo – tähän mennessä nähdyistä lammaskoirista monet ovat tyytyneet vain katselemaan etäleikkijää kauempaa. Missään kohdassa kuvausta ei Huldasta saatu yhtään aggressioelettä esiin, eli Hulda ei provosoidu vaikka ympärillä heiluu aaveet ja kolisee kattilankannet. Luonnekuvaajat Riitta Liimatainen ja Heidi Kaatiala totesivat Huldan olevan avoin ja sosiaalinen koira, joka on uteliaan kiinnostunut ympärillä tapahtuvasta maailman menosta. Kyllä Hulda on hyvä koira, nyt kelpaa kasvattajien hymyillä leveää hymyä 😀 Jättimäisen iso kiitos Lauralle ja Huldalle upeasta suorituksesta, olemme äärettömän kiitollisia että menitte kuvaukseen ja pienestä jännityksestä huolimatta hoiditte homman kotiin. KIITOS! 🙂

Osio 1 KONTAKTI: tervehtiminen, yhteistyö ja käsittely
sekä osio 2 LEIKKI: leikkhalu ja tarttuminen, puruote ja taisteluhalu

Osio 5 ETÄLEIKKI. Osiossa kuvataan koiran kykyä yhteistyöhön vieraan henkilön kanssa välimatkan päässä ohjaajasta. Koira pidetään aloituksessa 40 metrin päässä leikkijästä, joka aloittaa toiminnan muutaman kerran kopauttaen ja sitten hupullinen viitta päässä liikkuen sivuttain.

Osio 6 YLLÄTYS. Tämä osio kuvaa koiran valmiutta toimia yllättävässä tilanteessa. Koiran tullessa 3 metrin päähän, nostetaan maasta yllättäen haalarit ylös.

Sen jälkeen tarkkaillaan jäljelle jäävää pelkoa ja kiinnostusta ohittaen haalarit talutin pitkänä, jolloin koira voi halutessaan väistää kauempaa.