Lissun ja Jäbän pelastuskoiraleiri ja Pampulan pentutapaaminen

Jäbä ja Lissu lähdössä
Jee, me lähdetään leirille!

Viime viikonloppuna meidän perhe jakaantui eri suuntiin, kun Santun, Lissun ja Jäbän viikonloppu kului Länsi-Uudenmaan Pelastuskoirayhdistyksen leirillä Loimaalla. Sillä välin Ansku ja Pampula pyörähtivät Pampulan pentutapaamisessa Hauholla Marin ja Tapanin ja Heppu-veljen luona.

Tässäpä ensin kuulumisia pelastuskoiraleiriltä: Perjantaina työpäivän jälkeen lähdimme ajelemaan hyvässä kelissä kohti Pohjantilaa. Perille päästyä saimme komennuksen valmistautua välittömästi etsintään ja noin vartin kuluttua olimmekin jo matkalla etsintäalueelle. Etsittävä henkilö löytyi yllättävän nopeasti ja palasimme lähtöpaikalle. Siitä ilta jatkui hieman odotusten vastaisesti vauhdikkaasti ja pienen tauon jälkeen olimme jo taas matkalla seuraavalle tehtävälle. Ja sen jälkeen vielä seuraavalle. Kello oli reilusti yli puolenyön, kun viimein pääsimme takaisin kämpille ja jossain vaiheessa jopa nukkumaan leirimajoitukseemme.

Matkalla kohti seuraavaa tehtävää.
Matkalla kohti seuraavaa tehtävää.
Jäbä matkalla nuuskuttelemaan
Jäbä matkalla nuuskuttelemaan

Lauantai-aamuna lähdimme aamupalan jälkeen Jäbän kanssa testaamaan reaktioita hajuradalle. Tien penkan heinikkoon oli piilotettu kymmenen erilaista hajun lähdettä mm. kuollut fasaani, kissanruokaa ja esineitä. Jäbän selkein reaktio osuii yllättäen kissanruoalle. Sen sijaan esimerkiksi hyttysmyrkky ei aiheuttanut mitään näkyvää ja muiden asioiden osalta reaktiot olivat jotain siltä väliltä. Toisaalta Jäbää kiinnosti kovasti myös radan aikaisemmin kiertäneiden koirien merkkaukset. Mielenkiintoista puuhaa ja järjestelyt olivat sen verran helpot, että tätä täytyy kokeilla myöhemminkin.

Iltapäivällä treenattiin hakuja sekä Lissun että Jäbän kanssa. Ilma oli lämmin ja tuulta ei ollut paljoa, siitä huolimatta treenit menivät mukavasti. Tällaisten treenien jälkeen tulee jopa mieleen, että Lissun kanssa voisi ilmoittautua ensimmäisiin kokeisiin. Sillekin alkaisi olla jo korkea aika. Kesän treenien jälkeen Jäbälläkin alkaa olla joku käsitys siitä, mitä metsässä ollaan tekemässä.

Lissu odottaa vuoroaan kuskinpukilla.
Lissu odottaa vuoroaan kuskinpukilla.

Lauantai-ilta meni vapaamman leiriohjelman merkeissä: saunomista, yleistä löpinää ja muuta hauskanpitoa. Sunnuntaina oli vuorossa vähän suunnistusta ja pienet treenit ennen kotiinlähtöä. Kaiken kaikkiaan leiri oli juuri sitä mitä pitikin: harjoittelua ja hauskanpitoa sopivassa suhteessa. Kiitos kaikille mukana olleille antoisasta viikonlopusta ja erityisesti kovan työn tehneille leirin järjestäjille!

Sillä aikaa kun Santtu, Lissu ja Jäbä seikkailivat Loimaalla, kävivät Ansku ja Pampula yllytyshullujen hulluilla päivillä eli pentutapaamisessa Hauholla. Olipa kivaa nähdä kaikki Pampulan sukulaiset kerralla. Päivään mahtui pientä treeniä, kun kokeilimme mm. houkutusten kujaa pentujemme kanssa. Ja sehän sujui, vastoin ennakko-odotuksia Pampula kipitti kiltisti emännän perään eikä varastanut ainoatakaan herkkuja. Tosin parit lelut meinasi napata mukaan 😉 Sen jälkeen otimme pienet agilityn alkeet, ja sisällä agilityputkessa ryömittyäni totesin jälleen ettei agility ole meidän lajimme. Joten jätetään se osaavammille – vaikka ihan hauskaahan se olikin. Pampula hiffasi kyllä putken idean, ja keinuakin mentiin hienosti….

Luonnonkauniissa paikassa vietimme kivan päivän ja totesimme pentusemme täydellisiksi schapenaluiksi. Kiitos kaikille hyvästä seurasta, varsinkin Marille ja Tapanille isännyydestä ja emännyydestä, sekä kasvattaja-Kaisulle tapaamisen järjestämisestä ja matkaseurasta! On kunnia olla osana yllytyshullujen tiimiä 🙂

pampula ja kaverit
Pampula löysi luun, ja kaverit kärkkyvät sitä vieressä
pentutapaaminen4
Pampula kävi myös uimassa
m
Agilityputkessa koira ja emäntä… ei ole meidän laji tämä 😉
tä
Tässä me ollaan kaikki Yllytyshullu-pennut ja keskellä isukki Allu.  Kuva: Kaisu Halvari.