Kesälomapuuhia: paimennusta ja mökkeilyä

Muutaman viikon lomailu on tullut tarpeeseen niin ihmisille kuin koirillekin. Koirien kanssa on ollut aikaa touhuta enemmän ja otettiinkin nyt Jäbälle parit paimennustreenit lomapäiviksi. Mukana tietty ne tutut paimennuskaverit Laura ja Panda, sekä Eve ja Hilma. Mutta kuinka ollakaan sää ei suosinut meitä viime viikolla, kun Vantaalle paimennuspaikkaan päästyämme satoi taas aika kaatamalla. No sujuu se niinkin, vaikka Santtu liukastelikin lampaankakkaan muutamat kerrat ja kuvista tuli tosi surkeita 🙂 Tällä kertaa oltiin eri ohjaajan eli Kristiinan treeneissä, ja hän vaikutti oikein asiansa osaavalta ja opetti monet asiat ihan kädestä pitäen. Jäbän vietti paimennukseen on vahva ja paimennuskepin käyttöä nyt opetellaan. Huomenna mennään taas ja Pampula pääsee myös ekaa kertaa lampaille. Mitähän siitä tulee… jännää ainakin jos ei muuta.

Hilma
Hilma paimentamassa
Jäbä
Jäbän vuoro
Panda
Seuraavaksi Laura ja Panda
s l j
Santtu, Lissu ja Jäbä. Lissu oli mukana kannustamassa lapsiaan Jäbää ja Pandaa, ja siskopuoltaan Hilmaa.

Viime viikonloppua vietettiin mökillä isolla kaveriporukalla. Nyt vihdoin uuden auton (Chrysler Grand Voyager) hankittuamme on matkustaminenkin taas helpompaa, kaikki koirat saadaan taakse omiin häkkeihinsä ja kamatkin mahtuvat hyvin mukaan. Kyllä iso auto on koiraperheen pelastus! Koirat viihtyivät mökkikoirina mainiosti, tosin 13 ihmisen koossa pitäminen ja “paimentaminen” otti voimille. Ja kaiken lisäksi niitä mahdollisesti putoavia grilliherkkujakin piti hieman vahtia. Töppönen toimi varsinaisena isäntänä, ja ilmoitti säännöllisin väliajoin Jäbälle ja Pampulalle kuka täällä on rantojen kuningas määräten nuoremmat pois terassilta. Mustikalle ja Lissulle se ei uskalla moista määräystä antaa, taitaa kuitenkin olla akkavalta sen verran vahva ettei Töppiksellä ole siihen sanomista. Mustikka pysyi uskollisesti aina siellä missä on ruokaa, ja ovelana kettuna yritti viekkaasti varastaa jotakin heti ihmisten tarkkaavaisuuden herpaannuttua… 😀

koirat1
Jee, ollaan mökillä! Vesi maistuu paremmalle suoraan rannasta juotuna.
s
Santtu ja sylikoira Jäbä, vieressä Lissu ja takana pötköttää Pampula (kuva: Pipsa Parkkinen)
nameja
Nameja kerjäämässä vanhin ja nuorin eli Mustikka 8 v ja Pampula 4 kk (kuva: Pipsa Parkkinen)
rankkaamökkeilyä
Rentoa meininkiä… (kuva: Pipsa Parkkinen)
töppö
Rantaleijona Töppönen 🙂
painikaverit
Parhaat ystävykset Jäbä ja Pampula    (kuva: Pipsa Parkkinen)
painikaverit
Täyskaato!    (kuva: Pipsa Parkkinen)
painikaverit
Ai mitä asiaa? Me vaan vähän painittiin 🙂    (kuva: Pipsa Parkkinen)

Ihmisten ja varsinkin Santun uimaanmeno aiheutti koirille pientä hätäilyä, mutta laiturilla kuitenkin pysyttiin just ja just. Tosin uiminen haukkumisen säestämänä ei ollut niin mukavaa, joten tästä opimme että koirat kannattaa laittaa sisään kun saunotaan. Pampula on ihanan omatoiminen pentu, kun sitä väsytti, se etsi itsekseen jonkun mukavan ja rauhaisan sammalmättään ja kävi ottamassa päiväunet. Sieltä sitten sitä huudeltuamme ilmestyi aina unihiekat silmissään. Hauska tyyppi, ja paljon itsenäisempi pentu kuin lammaskoirat tuon ikäisenä. Mutta väsyneitä olivat iltaisin kyllä isotkin koirat, sisällä mökissä meno hiljeni minuutissa. Koirat kiipesivät kulmasohvaan vieri viereen ja nukahtivat samantien. Olipa meillä mukava viikonloppu! Kiitos koko mökkiseurueellemme seurasta ja kaikesta, ja kiitos kun jaksatte ja ymmärrätte myös näitä meidän karvaisia perheenjäseniämme ❤ Ja paljon kiitoksia Pipsalle kivoista kuvista!

Pampula
Pampula heräsi just päiväunilta…
töppö
Töppönen (kuva: Pipsa Parkkinen)
jäbä
Jäbä (kuva: Pipsa Parkkinen)
lissu2
Kaunis Lissu kukkasenlehti kirsussaan ❤ (kuva: Pipsa Parkkinen)
hyväää yötä
Hyvää yötä, nyt me koisataan!