Virallinen tarkistuslaskenta ja yksi ikävämpi uutinen

Hoitokoiramme PandaKerttu ja Hulda lähtivät eilen takaisin sinne ihan omaan kotiinsa. Ja varsin tyytyväisinä sen tekivätkin, taisi olla iloinen yllätys kun Laura ja Sami putkahtivat pihalle niitä hakemaan. Innoissaan hyppäsivät oman auton kyytiin – heippa ja kiitosta vaan tytöt, oli kiva kun olitte hoidossa ja tulkaa joskus toistekin! Meille laskeutui nyt normaali arki oman pienen vain 5 koiran laumamme kanssa, kun hoitokoirulit ovat lähteneet.

Huldis ja Pandis
Huolettomat hoitokoiramme PandaKerttu ja Hulda

Mutta ennen heidän lähtöään teimme yhtenä päivänä ns. virallisen tarkistuslaskennan säkämitan kanssa. Ja tulokset virallisen valvojan (Santun) vahvistamina näyttävät seuraavilta. Ekana nartut: Mustikka 56 cm, taitaa mummeli siis olla kutistunut 0,5 cm, sillä jalostustarkastuksessa mittaa oli tuon verran enemmän. Lissu 60 cm, eli aivan kuten pitääkin, Lissu on sopivan kokoinen ja ketterä liikkeissään. Hulda 57 cm ja piti oikein mitata useaan kertaan, että onko se todellakin niin vähän. Hulda on luustokas ja sen vuoksi näyttää vähän isommalta. Peränpitäjänä on sitten pikkuinen Panda 55,5 cm säkäkorkeudellaan. Tosin täytyy sanoa että sekin oli enemmän kuin uskoimme, sillä PandaKerttu on alkanut kasvamaan ja taitaa kyllä vielä kiriä mummoaan Mustikkaa isommaksi. 🙂

Ja sitten pojat: Töppönen 61 cm on urokseksi korkeudeltaan pieni, mutta kuitenkin aika urosmainen ja todella lihaksikas, joten sitä helposti luulisi isommaksi. Jäbä 59,5 cm on vielä pikkuinen, ja saisi kasvaa korkeutta useamman sentin. Mutta aikaa on, vastahan pikkumies täytti vuoden joten mikäpä hätä tässä 😉 Ja viime aikoina pientä miehistymistäkin on ollut havaittavissa, pikkujätkästä kasvanee vielä tosimies.

————————————————————————————————————

Niin ja sitten se ikävämpi uutinen. Saimme reilu viikko sitten suruviestin, että ensimmäisen M-pentueemme isä Rölli (Pocket Lightning’s Quality Control) on lähtenyt koirien taivaaseen. Röllillä oli ikää piirun verran yli 9 vuotta ja valitettavan aikaisin lähti pois tästä maailmasta. Hyvää matkaa ihanalle Röllille, olet aina muistoissamme. ♥ Muistamme aina sen tohvelia kanniskelevan iloisen uroksen, joka on periyttänyt tätä hurmaavaa luonnettaan myös jälkipolvilleen. Röllin tytär Lissu elää täällä ilonamme ja on sekä hyvä harrastuskoira että paras kainalokaveri ja O-pentueemme ansioitunut emä. Näin se elämä kuitenkin jatkuu, Röllin lapsenlapsi Jäbä on perheemme pikku piristys ja jää nähtäväksi mitä isoisän piirteitä Jäbästä vielä löytyykään.

————————————————————————————————————