RotuRacen wannabe-vinttikoirat, 1- ja 4-vuotiaiden tuplajättipottisynttärit, paimennusta, remonttia ja kaikenlaista kiirusta

Kesäkuu on jo pitkällä ja meidän blogimme on vietellyt hiljaiseloa… Syynä on isännän remonttiprojekti ja emännän flunssa sekä uuden työn mukanaan tuomat kiireet, ei meinaa ehtiä istahtaa koneen ääreen. Mutta vaikkei tapahtumat olekaan ehtineet tänne saakka, silti koirien kanssa on ehditty puuhaamaan kaikenlaista. Keskiviikkona olimme Primal Sense Farmilla paimentamassa Jäbän, Hilman ja Pandan kanssa, ja saimme mukaamme mieluisan uuden paimennuskaverin Wallun. Olipa kiva nähdä leppoisassa kesäillassa – ja tulkaapas mukaan ensi kerrallakin 🙂 Santtu oli tyytyväinen Jäbän suoritukseeen, sillä Jäbä yllätti olemalla rauhallisempi ja keskittymällä ohjaajan kuuntelemiseen paremmin kuin aiemmin. Kyllä meidän pikkuJäbä oppii – innolla ensi kertaa odotellen!

Tällä viikolla on myös vietetty tuplajättipottisynttäreitä, kun kennelimme kaksi pentuetta juhlivat synttäreitään samana päivänä eli 9.6. Ensimmäinen M-pentue syntyi vuonna 2011, ja viime vuonna Lissu synnytti ekan pentueensa eli O-pentueen samalla päivämäärällä – omana 3-vuotissynttärinään! Oikein paljon onnea molempien pentueiden porukalle! Meidän synttärisankareista Lissu vietti synttäriänsä pelastuskoiratreeneissä, ja poikansa Jäbä ekaa juhlapäiväänsä pihalla puruluuta kanniskellen. OIKEIN PALJON ONNEA 4-vuotiaille Humppa, Milo, Rafu, Totoro, Jytte, Mila ja meidän oma Lissu! Ja OIKEIN PALJON ONNEA 1-vuotiaille Turbo, Patu, Igor, Ukko, Floki, Venla, PandaKerttu ja meidän oma Jäbä! Terveiset kaikkien kasvattien perheisiin ja lämpimät kiitoksemme koirienne hyvästä hoidosta ja yhteydenpidosta ♥

Viime viikonloppuna olimme Hyvinkäällä RotuRace tapahtumassa testaamassa onko lammaskoirasta vinttikoiraksi. RotuRacehan on leikkimielinen ja hauska joukkuejuoksukilpailu vinttikoiraradalla, jossa suoritustyyli on vapaa. Koira voi juosta vieheen perässä kuten oikeat vinttikoirat, tai sitten omistajan perässä – tai olla juoksematta. Radan pituus on 80 metriä, ja tavoitteeksi (ainakin meille) riittää että pääsee maaliin saakka 🙂 Tosin ei sekään aina ole niin varmaa…. Jäbä kerkesi radalla kääntyä takaisin lähtöalueelle päin, kun hetken mietittyään ei ollut ihan varma minne suuntaan tässä pitäisi mennä. Kävi myös nuuhkaisemassa ja häntää heilauttamassa katsojille aidan takana, ennen kuin huomasi Santun maalialueella odottamassa. Jäbän aika radalla ei siis päätä huimannut, sillä aikaa haahuiluun kului 49,21 sekuntia ja oltiin aikalailla jumbosijoilla….

joukkue valmistautuu
Mustikkakuonon Salama-joukkue valmistautuu vaativaan ratasuoritukseen….
jäbä1
Jäbä lähtee ihan hienosti juoksuun…
jäbä2
Mutta sitten iskee tenkkapoo. Oikealle vai vasemmalle? Mitä mä täällä radalla teen ja minne mun pitää mennä?
jäbä3
Emmä tiiä, ihan outo paikka, lähen takaisin lähtöalueelle, siellä oli ainakin tuttuja…
jäbä4
Eiku mitä, ihan kuin kuuluisi tuttu ääni, ai sehän onkin Santtu joka huutaa mua. Äkkiä isännän luo!!

Mutta onneksi sentään kaverit pistivät paremmaksi 🙂 Joukkueemme narttuvahvistusten Huldan aika 14,47 s ja Pandan 15 sekuntia. Mutta parhaan ja oikeasti hyvän ajan veti joukkueemme pikakiituri Ukko, joka pinkaisi nopeasti maaliin ajassa 8,45 sekuntia. Hyvä Ukko! Poika oli muutenkin miehistynyt ja komistunut huimasti sitten viime näkemän 🙂 Täytyy todeta, että ehkä koirat olisivat päässeet parempin suorituksiin, jos me ihmiset olisimme olleet vähän paremmin kartalla miten homma hoidetaan. No mutta ensi kerralla sählätään vähemmän -ehkä. Ainakin uusiksi otetaan, se tuli jo päätettyä, ja ensi kerralla houkutellaan mukaan vielä enemmän mustikkakuonolaisia. Ratajuttujen jälkeen painelimme nurmialueen reunaan ja päästimme koirat irti ja riehumaan, ja senhän ne kyllä tekivätkin. Kiitos Mustikkakuonon Salama -joukkueellemme kivasta päivästä, ja iso kiitos Lauralle hienojen kisahuivien askartelusta!

hulda
Hulda jäi ensin lähtöön kupeksimaan, mutta sen jälkeen pisti kunnon vaihteen päälle
Panda
Hiekka vaan pöllyää kun Panda juoksee
Ukko
Isäntä edellä – Ukko perässä!
leikitaan
Sitten vähän irroteltiin nurmikolla….
ukko
Huh, nyt iski kisaväsymys