Paimennuskuvia ja tunnelmia

Heippadihei! Taas on päivät menneet vauhdikkaasti, on paimennettu, käyty haistelemassa pentuja ja vietetty valtakunnallista koiranpäivää. Viime lauantaina oltiin mukana lammaskoirien paimennuspäivällä Primal Sense Farmilla. Keli oli aika viileä ja pilvinen, mutta onneksi sentään säästyimme sateelta ja pahemmalta jäätymiseltä. Meillä oli mukana tosi mukava porukka, yhteensä 8 lammaskoiraa ja muutama muunkin rotuinen eksyi mukaamme. Omia kasvattejamme oli mukana useampi, ja varsinkin ensikertalaisten 10 kk ikäisten Turbon, Ukon ja Pandan suoriutumista lammasaitauksessa oli kiinnostavaa seurata. Hilma on kokeillut paimentamista jo aiemminkin, Hulda taas on jo ihan omassa sarjassaan, kun ovat Lauran kanssa käyneet paimentamassa jo monesti. Treeni alkaa pikkuhiljaa tuottaa tuloksia, jatkakaa samaan malliin Laura ja Hulda! Me muut otamme teistä mallia ja tulemme perässä!

119
Kadri ja Turbo
124
Davi ja Ukko
Sami ja Panda
Sami ja Panda
Kena ja Hilma
Kena ja Hilma
Laura ja Hulda
Laura ja Hulda
Huldaaaaaaa
Huldaaaaaaa! Nyt mennään eikä meinata!

Päivä oli kaikkiaan antoisa, koirat pääsivät kolme kertaa lampaille viettiä sytyttelemään ja kokeilemaan. Aino Pikkusaaren tapa kouluttaa paimennusta on aika erilainen kuin monilla muilla kouluttajilla. Koulutuksessa perehdytään paljon paimenkoiran luontaisiin ominaisuuksiin ja vietteihin, sekä mietitään kuinka ihminen voi tukea näitä viettejä, ja kuinka päästään yhdessä parhaaseen lopputulokseen. Ihan hyvä, että asioista keskustellaan ennen lammasaitaukseen menoa. Näiden paimennusominaisuuksien säilyttäminen rodussamme tulisi olla itsestään selvää, ja näitä pitääkin pohtia – kyllä lammaskoiralta täytyy löytyä paimennusviettiä vielä tänäkin päivänä.

Kiitos juttuseurasta ja kivasta päivästä koko porukallemme-hyvässä seurassa pitkäkin päivä meni nopeasti! Kiitos kasvattiemme omistajille aktiivisuudesta, oli hienoa kun tulitte mukaan! Ja taisi se paimennusintokin iskeä aika moneen koiraan sekä isäntään tai emäntään, sillä paimennuksen sarjakortteja on jo laitettu hankintalistalle. Santtu ainakin aikoo mennä Jäbän kanssa treenailemaan jatkossakin, sillä Jäbällä tuntuu parin kerran perusteella olevan kiinnostusta paimennukseen. Ensimmäinen haaste on, kuinka saadaan pikkujätkälle myös sitä rauhoittumista mukaan kuvioon. Mutta jatketaan treenejä, kesäkin tulee ja auringon näyttäytyessä tämä harrastus vaan paranee 🙂

Kaikki paimennuskuvat löytyvät Flickristä paimennuspäivän kansiosta.

ryhmäkuva1
Kuvassa vasemmalta: Kena ja Hilma, Hannele ja Elli, Davi ja Ukko, Laura ja Ella, Ansku ja Jäbä, Laura ja Hulda, Kadri ja Turbo sekä Sami ja Panda.
ryhmäkuva3
Hienosti me poseerataan!

Muuten mennyt viikko hurahti sukkelasti, ja käytiinpä me myös Czarlinda’s kennelissä pentuja nuuskuttelemassa. Pikkuiset tulokkaat ovat Töppösen siskopuolen jälkikasvua, ja olihan ne kovin suloisia pieniä palleroita ❤ Toivomme näillekin ipanoille oikein hyvää tulevaisuutta ja uusia seikkailuja! Tämä alkuvuosi onkin ollut lammaskoirien penturintamalla lähes poikkeuksellinen, kun tähän mennessä on syntynyt jo 4 pentuetta ja uusiakin suunnitelmia on vireillä. Ja kuuleman mukaan pennuille on löytynyt myös hyviä koteja ilman sen suurempaa etsiskelyä. Kasvattamisen yksi perusedellytys kun on, että ihmiset ovat kiinnostuneita ihanasta rodustamme ja pennut saavat arvoisensa kodit. Hieno homma että koteja on tarjolla, ja paljon onnea kaikille tämän vuoden pentusille uusiin koteihin – ehkä tapaamme paimennuksen tai jonkin muun harrastuksen parissa vielä myöhemmin 🙂