Vapaapäivien puuhailuja: Jäbättimen mätsäri ja Lissun treenikuvia

Pääsiäisenä on vietetty rentoja vapaapäiviä laiskotellen, mutta on sitä muutakin ehditty. Vaikka olisi millaiset pyhät tiedossa, niin pelastuskoiraporukka treenaa siltikin. Santtu ja Lissu eivät jätä treenejään väliin, vaan mukaan mennään intoa puhkuen. Lissu aloittaa aina hauskan “selittämisen” ja örpötyksen heti kun näkee Santun kasaavan treenivarusteita reppuun. Kiva nähdä kun koira tykkää harrastuksestaan ihan täysin sydämin ja treeneihin ei tarvitse paljoa houkutella – Lissu pitää kyllä itse huolen että on ekana autolla odottamassa treeneihin lähtöä. Tällä kertaa kamerakin päätyi mukaan treeneihin ja muutama kuva tuli napattua.

Valmistautuminen alkaa pukemalla päälle treeniliivit
Valmistautuminen alkaa pukemalla päälle treeniliivit
Ja sitten vähän odotellaan ja treenataan paikallaoloa
Ja sitten vähän odotellaan ja treenataan paikallaoloa
Onnistuneen etsinnän tuloksena Lissu ilmaisee löytönsä hyppäämällä Santtua vasten
Lissu ilmaisee löytämänsä maalimiehen hyppäämällä Santtua vasten
Lissu löysi metsästä hienon hirvensarven ja toi en ylpeänä kotiin
Ihan paras loppupalkka! Lissu löysi metsästä hienon hirvensarven ja toi sen ylpeänä kotiin

Jäbän ja kavereidemme rhodesiankoira Helgen kanssa kävimme kannattamassa paikallista Kennelkerhoa osallistuen sen järjestämään match showhun pääsiäissunnuntaina. Mätsärissä olikin varsinainen yleisöryntäys ja saimme odotella vuoroamme juniorikehässä aika pitkään. Se oli Jäbälle hyvää treeniä, ja hyvin pikkumies pärjäsikin. Jäbä istuskeli ja ihmetteli sitä kaikkea hälinää ympärillään, ja otti tapahtumat hyvin lunkisti.

Kehäpyörähdys ei tuonut suurempaa menestystä, vaikkakin Jäbä liikkui mielestämme oikein nätisti ja seisominenkin sujui ihan kohtuullisesti. Mutta jos sitä näyttelyissä mielisi käydä, jatkossa tarvittaisiin paljon lisätreeniä – varsinkin omistajille ja esittäjälle. Koira kyllä osaa jos sitä vaan osataan opettaa 🙂 Mutta eipä me näistä kehähommeleista niin perusteta, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja tuleeko jossakin vielä piipahdettua Jäbän kanssa. Jäbälle päivän paras juttu oli varmastikin se, että kotiin lähtiessä Santtu osti Jäbättimelle grillimakkaran palkinnoksi hyvästä esiintymisestä kehässä. Näillä mennään!

Jäbäläinen mätsärissä
Makkara syöty, nyt kotiin!

Ja niin se vapaapäivien laiskottelu… sitäkin on tehty, ja tietysti silloin on kuvassa mukana myös Mustikka.

Laiskottelijat
Isännän ja koiran yhteinen lepohetki 🙂