Turbon turkinhoitoa ja KoiraExpon kuulumisia

Eilen kävimme visiitillä Turbon ja Otsin perheen luona Nummelassa. Turbolla oli vähän turkkihuolia, kun sitä turkkia pukkaa nyt ihan urakalla ja sen myötä myös takkuja on alkanut ilmaantua. Mutta eipä hätiä mitiä, otimme harjat ja välineet mukaan ja piipahdimme katsomaan tilannetta. Ja olihan se Turbo iso ja karvainen kuin mikä – ihan eri tyylinen turkinlaatu kuin Jäbällä 🙂 Takut saatiin selviteltyä ja ilmeisesti Turbokaan ei muistellut operaatiota pahalla, sillä pusuja saatiin myös harjauksen jälkeen ihan yhtä paljon kuin sitä ennen ♥ Kiitos Kadri ja perhe kun pidätte Turbosta hyvää huolta, ja ilmoittelette miten siellä pärjäillään! Me tottakai autamme kasvattejamme parhaamme mukaan, ja tämä turkinvaihtovaihe on ongelmallinen ihan kaikille – myös meille jo kokeneemmille koiranomistajille. Eli nyt ne harjat suihkimaan ja ei muuta kuin taistoon takkuja vastaan!

Turbo (Mustikkakuonon Oiva Onnimanni)
Turbo (Mustikkakuonon Oiva Onnimanni)
turbo3
Turkki alkaa olla jo parempi ja takut tiessään…

Viime viikonloppu vietettiin toisenlaisissa merkeissä, kun istuimme KoiraExpossa luentoja kuuntelemassa (Suomen Kennelliiton KoiraExpo luentotapahtuma). Kennelliitto oli järjestänyt meille taas antoisan ja mielenkiintoisen tapahtuman, tiukkaa asiaa saatiin kuulla useasta eri aiheesta. Kävimme luennoilla jotka käsittelivät mm. vastuullista koirankasvatusta ja koiran luonteen tutkimista erilaisin menetelmin. Luonneasiat kiinnostavat meitä kovasti ja paneelikeskustelu eri rotujen edustajien välillä oli kiinnostavaa kuunneltavaa. Vaikka lammaskoirien luonteissa ei suurempia ongelmia olekaan, olisi jalostukseen käytettävien koirien testaaminen myös luonteen osalta tärkeää. Luonne on vahvasti periytyvä ominaisuus, mutta perinteisemmän ulkomuotojalostuksen vuoksi luonnepuoli jää usein liikaa paitsioon. Rotumääritelmissä tavoitteet luonteen osalta kuvataan usein hieman epämääräisesti ja kasvattajien käsitykset eri termeistä vaihtelevat (vanhaenglanninlammaskoiran tulee olla mukautuvainen ja tasapainoinen, rohkea, uskollinen ja luotettava). Työkaluja luonteen jalostamiseen on olemassa. Toivottavasti saamme rotuyhdistyksessämme laadittua lammaskoirista ns. ihanneprofiilin, jonka avulla näiden luonteen ominaisuuksien arvioiminen olisi tulevaisuudessa hieman helpompaa. Asiaa edistääksemme koetamme saada kasvateistamme mahdollisimman monta houkuteltua osallistumaan luonteen MH-kuvaukseen, ensi kesänä alkavat N-pennut olla jo osallistumisiässä. Ollaan siis kuulolla!

KoiraExpo
KoiraExpo: Luonteesta kerätyn tiedon merkitys/Kai Pelkonen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s