Kiitokset kuluneesta vuodesta ja hyvää lammaskoiramaista uutta vuotta 2015!

Oikein hyvää ja onnekasta alkanutta vuotta 2015 teille kaikille!

Taas on yksi lammaskoirantäyteinen vuosi onnellisesti takanapäin, ja oikein hyvä vuosi 2014 olikin. Saimmehan maailmaan ihka ensimmäiset oman kasvattimme jälkeläiset, kun Lissu (Mustikkakuonon Metsämansikka) pyöräytti kesällä upean pentueellisen pikkupalleroita. Pennut ovat ehtineet jo reilun puolen vuoden ikään, ja hyvältä näyttää – kaikki ovat kotiutuneet omiin perheisiinsä ja tilanne on mallillaan. Eli hurjan isot kiitokset kaikille uusille pentujen omistajille, kiitos kun otitte pentunne kennelistämme ja tervetuloa uusiksi lammaskoiranomistajiksi. Toivotamme teille oikein mukavia vuosia uuden perheenjäsenenne kanssa, onnea siis sinne uusiin koteihin Floki, Venla, Patu, Ukko, Turbo ja Igor! Ja erityiskiitos sijoituskoiramme Pandan kotiin, oli kivaa saada PandaKerttu tutuille ihmisille tänne lähelle asumaan. Kasvattajana sitä tässä vaiheessa huokaa tyytyväisyydestä, kun pennuilla on hyvät kodit eikä tarvitse murehtia asioista sen koommin – on ilo ja kunnia saada pentujemme omistajiksi vastuuntuntoisia ja asiaan paneutuvia ihmisiä. Kiitos!

Lissu ja pennut kesäkuussa 2014
Lissu ja pennut kesäkuussa 2014

Pentujen saamiseksi maailmaan tarvittiin tietysti se toinen osapuoli eli ihana Hjallis (Soft Motion’s Am I Hot Gossip), jonka osallisuudesta asiaan menee suuri kiitos kasvattaja-Heidille. Kiitokset kuluneesta vuodesta myös kaikille muille kasvattiemme omistajille. Olemme iloisia kun pidätte yhteyttä ja kerrotte kuulumisia, jokainen pienikin viesti piristää aina kasvattajan mieltä. Kiitokset kasaan saaduista terveystuloksista, sekä tietysti muista saavutuksista ja harrastuskuulumisista. On meillä vaan kovin ihana rotu, kaikenlaista näiden kanssa ehtii tehdä ja tapahtua. Erityiskiitokset sijoituskoiriemme eli varsinaisena puuhatyttönä tunnetun Hilman perheeseen, sekä Trasselin perheeseen. Kiitos kun olette olemassa ❤

Vuosi 2014 toi vaivihkaa perheeseemme uuden jäsenen, kun Jäbä sitten jäikin kotipojaksi elämäämme rikastuttamaan. Ja sitä on todella tehnytkin, pikkujätkän kanssa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun paikallaan ei pysytä kuin ehkä just ja just unissaan. Joskus asiat menevät omalla painollaan, sillä Jäbän kotiin jäämistä ei ollut suunniteltu, mutta yhteensattumuksien vuoksi näin pääsi käymään… ja eipä ole hetkeäkään kaduttanut 🙂 Jäbä on jo käynyt hieman treenailemassa Santun kanssa, ja katsotaan tuleeko pikkumiehestä isona pelastuskoira vaiko jotain ihan muuta – aika näyttää. Ainakin kovin aktiiviselta ja toimeliaalta pojalta Jäbä vaikuttaa, että ehkä ainesta harrastuskoiraksikin saattaisi olla.

Ihan omalla painollaan on menneet myös Mörön asiat. Ja nyt kun asiaa katsoo taaksepäin, huomaa että kun aikaa on kulunut, pystyy tästä jo kirjoittamaankin. Möröhän meni alkuvuodesta käymään Valkeakoskella ns. lainakoirana, kivassa perheessä johon tutustuimme pentukyselyjen kautta. Ja viihdyttyään siellä loistavasti, lähti Mörö toisenkin kerran sinne adoptioon, lasten ystäväksi ja perheen emännän “työpariksi”. Ja niinhän se sitten meni, että sillä tiellään Mörö on vieläkin. Asia on ollut meille vaikea ja Möröä on ollut kamala ikävä, vaikka kuvia on saatukin viikottain ja tiedämme Mörön elämän olevan paremmin kuin hyvin. Mutta kuitenkin, emme olleet missään vaiheessa etsineet Mörölle uutta kotia eikä siitä ollut tarkoitus luopua – ei perheenjäsenestä luovuta ihan kevyin perustein. Mutta huomattuamme kuinka Mörö muuttuu reippaammaksi ja viihtyy lasten kanssa ja ainoana koirana, ratkaisu alkoi tuntumaan selvältä. Pitäisi aina muistaa ajatella koiran parasta, vaikka se tuntuisi kuinka raskaalta. Mörö on äärimmäisen kiltti ja ihana koira, mutta luonteeltaan niin pehmeä, että elämä isommassa laumassa ei oikein tuntunut olevan Mörön juttu. Mörö viihtyi usein omissa oloissaan, eikä tuntunut kaipaavan muiden koirien seuraa. Ja ennen kaikkea, Mörö tarvitsee ne ihan ikiomat ihmisensä joita ei jaeta muiden koirien kanssa ❤ Ihmiset joilla on aina aikaa vain ja ainoastaan Mörölle, ne jotka tekevät elämästä turvallista ja antavat rutiinit ja raamit. Tällaiset ihmiset Möröllä nyt on, siitä lämmin kiitos Mörön uudelle ikiomalle perheelle Valkeakoskelle!

Oma sohva
Mörö omalla sohvallaan päikkäreillä
Työpari hommissa
Työpari lastenvahtihommissa
uudet varusteet
Kattokaas tätä, kun Mörö sai jouluksi uudet upeat varusteet!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s