Hyvää alkanutta joulukuuta tontut!

Pimpelipom vaan, se on sitten joulukuu ja kalenterista jo toinen luukku auki. Sen kunniaksi blogimmekin sai jouluisen punaisen värin ja joulua odotellaan. Meillä odotukseen liittyy lähinnä se, että jouluna toivottavasti on edes hetken aikaa lorvailla ja rentoutua, ilman kiirettä minnekään. Syksy on mennyt sellaisella tohinalla ettei ole meinannut perässä pysyä. Kiireestä huolimatta asialliset hommat hoidetaan, ja terveystutkimuksissa ovat omat koiramme ja kasvattimme ryhdistäytyneet syksyn aikana.

Syksyn terveystulospörssimme KoiraNetissä näyttää seuraavalta:

HILMA – Mustikkakuonon Nelli Nonparelli
Lonkat B/B ja kyynärät 0/0
BÖRJE – Mustikkakuonon Nappi Neropatti
Lonkat A/A ja kyynärät 0/0, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydämessä ei sivuääniä
TURO – Mustikkakuonon Nikke Nokkaeläin
Lonkat A/A ja kyynärät 0/0, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
LUKA – Mustikkakuonon Nipa Nallekarhu
Lonkat A/A ja kyynärät 0/0
TRASSELI – Karlo von der Ablasswiese
Lonkat B/B ja kyynärät 1/0
TÖPPÖNEN – Czarlinda’s Moment of Truth
Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydämessä ei sivuääniä, polvilumpiolux.med. 0/0

Lisäksi syksyn aikana KoiraNettiin on kirjautunut kasvattiemme tulokset:

Kuopio 28.9.2014 tuomarina Maija-Liisa Pasanen
Paimennustaipumustestin PAIM-T hyväksytysti läpäisseet:
BÖRJE Mustikkakuonon Nappi Neropatti ja HULDA Mustikkakuonon Nuppu Neppari

Hämeenlinna 5.10.2014 tuomareina Anne Kuivinen ja Arja Jauhiainen
MH-luonnekuvauksen hyväksytysti läpäissyt:
HUMPPA Mustikkakuonon Mantelilastu

Oikein pajon onnea kaikille hienoista tuloksista! Olemme erittäin ylpeitä ja kiitollisia kasvattiemme tuloksista ja että viette koirianne tutkimuksiin ja kokeisiin 🙂 Terveystutkimusten osalta muistattehan, että pennun hintaan kuuluu aina 100 € panttimaksu, jonka maksamme takaisin virallisia lonkka- ja kyynärniveltutkimustuloksia vastaan. Ja vielä muistin virkistykseksi: suosittelemme kaikille kasvateillemme vähintään PEVISA:n (Suomen Kennelliiton Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) mukaisia terveystutkimuksia, jotka lammaskoirilla siis ovat lonkat, kyynärät ja silmät. Lonkka- ja kyynärkuvat otetaan koiran ollessa vähintään 1,5 vuotias ja silmät voidaan tutkituttaa samalla/vaihtoehtoisesti myöhemmin. Muut tutkimukset kuten esim. sydämen kuuntelu tai polvitutkimus eivät ole PEVISA:ssa lammaskoiralta vaadittuja tutkimuksia, mutta nekin voi halutessaan koirallensa teetättää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s