Lemmikkimessuja ja terveystarkkeja

jäbä messuilla12
Jäbä löysi eräältä messuosastolta oman näköisensä ja kokoisensa pehmolelun, jonka kanssa poseeraamisesta Jäbä sai palkkioksi namipussin. Jäbä kiittää! Kuva: Petpower Maximum Oy.

Vietimme mukavan viikonlopun lammaskoiramaisissa tunnelmissa messukeskuksessa Lemmikkimessuilla. Rotuyhdistyksemme aktiivit olivat loihtineet meille huippuhienon messuosaston “englantilaiselle lammaslaitumelle” jossa saimme ylpeinä edustaa tätä hienoa rotuamme. Meiltä mukaan pääsi Jäbä Jäppinen, jonka sisarukset Igor ja Panda saapuivat myös messuilemaan. Näiden lisäksi myös Hilma ja Hulda tulivat paikalle edustushommiin. Ja kyllähän tätä rotua edustaa mielellään, osastomme oli täynnä upeita koiria pennuista veteraaniin, ja rapsuttelijoita ja ihailijoita riitti aamusta iltaan. Tuntuu siltä että lammaskoirissa on kyllä jotakin erityistä (myös muiden kuin itsemme mielestä), sillä monet osastovieraat palasivat luoksemme uudestaan päivän aikana. Mieleen jäivät myös monet keskustelut ihmisten kanssa, joiden elämään on joskus kuulunut lammaskoira jollakin tavalla, se ihana tutun tai naapurin lammaskoira muistetaan vuosikymmenten takaa. Nämä siis tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Ja ihan varmasti lammaskoirakärpänen pääsi puremaan muutamaa messuvierasta, siitä ei liene epäilystä.

Pentuporukkamme Jäbä, Panda ja Igor ottivat messuilun rennosti, ja kun väsymys iski niin ei muuta kuin pienille päiväunille kesken tohinan. Messuhulina ei tuntunut näitä pikkuipanoita suuremmin stressaavan, joten voimme olla tyytyväisiä ipanoiden rennonletkeisiin luonteisiin. Unohtamatta tietenkään jo viime vuoden messukokemuksella rutinoituneita Hilmaa ja Huldaa, jotka hoitivat homman tyylikkäästi ja ottivat rapsutuksia vastaan viime vuotta lyhytkarvaisemmissa lookeissa. Hilma on vakaa kuin kallio, ei paljoa hötkyile mistään ja Huldakin rauhoittui todettuaan, ettei näissä bileissä nyt tosiaankaan pääse idolinsa Hilma-siskon kanssa leikkimään 🙂 Kiitos seurasta kasvattiemme omistajille Henna, Laura sekä Eve ja Kena, kiva kun tulitte paikalle! Kiitos Vanhaenglanninlammaskoirat ry:n aktiiville Minnalle messuilun järjestämisestä ja kaikille muille mukana olleille, oli hauska viikonloppu ja toivottavasti otetaan ensi vuonna taas uusiksi!

Laura
Laura Huldan ja Pandan kanssa, Panda on saanut pienen rapsuttelijan
l
Laura, Hulda ja Panda
pikku-Panda
…ja sitten pikku-Panda simahti kesken edustushommien
h
Henna ja velipojat Igor ja Jäbä
k
Yritettiin me saada kaikki sisarukset samaan kuvaan, mutta eihän siitä oikein mitään tullut…
messuilla10
Nyholmit koirien ja messuvieraiden ympäröiminä
j
Jäbän mielestä paras paikka edustaa oli heinäpaalin päällä
ig
Anskun suosikkipoika ihana Igor, olipa kivaa nähdä pitkästä aikaa. Olikin ollut jo ikävä!

Terveystulosten suhteen on myös saatu asioita edistymään. Sijoituskoiramme Hilma (Mustikkakuonon Nelli Nonparelli) ja Trasseli (Karlo von der Ablasswiese) kävivät kuvissa ja ovat saaneet jo viralliset lonkka- ja kyynärlausuntonsa Kennelliitosta. Ja hyvältähän ne tulokset näyttävät, molemmilla lonkat B/B, Hilman kyynärät 0/0 ja Trasselin 1/0. Terveitä koiria siis, jee jee mahtava juttu! Samalla keikalla eläinlääkäri Janne Ojalalla kuvattiin myös kasvattimme Luka (Mustikkakuonon Nipa Nallekarhu), jonka kuvat näyttivät myös hyvältä, mutta virallinen lausunto ei ole vielä saapunut Kennelliitosta. Sisaruksista Turo (Mustikkakuonon Nikke Nokkaeläin) on hoitanut myös terveystarkkinsa kuntoon, silmät tarkastettu terveiksi ja lonkat ja kyynärät kuvattu – virallisia tuloksia odotellaan. Börjellä (Mustikkakuonon Nappi Neropatti) on kuvausaika myös jo varattuna ja Hulda (Mustikkakuonon Nuppu Neppari) hoitaa tarkkinsa tässä kohtapuoliin kun juoksut ovat kunnolla ohi. N-pentueen asiat siis aikalailla hallinnassa terveystarkkien suhteen. Kiitos teille kallisarvoiset kasvattiemme omistajat kun hoidatte tunnollisesti koirienne asioita ja pidätte meidät ajan tasalla missä mennään! Terveystulokset ovat tärkeitä sekä meille kasvattajille, että koko rodulle ja sen tulevaisuudelle – ja tottakai myös jokaisen koiranomistajan on tärkeää tietää oman koiransa terveystilanne turvatakseen koirallensa mahdollisimman hyvän ja mukavan elämän.

Turo
Turo omalla tärkeällä paikallaan takan edustalla kotonaan Joensuussa. Turolla on hommat mallillaan, terveystarkastukset hoidettuna kuntoon! Kiitos Henna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s