Paimennustaipumuskokeen läpäisseet sisarukset ja Myrskylän pojat

Vihdoinkin kerkesimme kiireen keskeltä piipahtamaan Myrskylän maaseudulla. Siellähän asustaa Saksan vahvistuksemme Trasseli (Karlo von der Ablasswiese) ja kasvattimme Luka (Mustikkakuonon Nipa Nallekarhu), joka muutti perheen kokoonpanoon alkukesästä. Ja pojat ovat jo kuin veljekset, kiinni kasvaneet parhaat kaverukset. Ihana parivaljakko! Ja taas voitiin todeta kuinka maalla on mukavaa, perheessä kun on myös kanoja, lampaita, hevosia, kaneja… Koirille riittää puuhaa, kun pitää tarkkailla lampaankikkareiden laatua päivittäin (nam!) ja joskus ehkä hieman pyöritellä itseään kikkarekasassa (myös Mustikka kokeili tätä temppua). Että sellaista! Ihana oli nähdä aina yhtä rauhallinen Trasseli ja vähän vallattomampi kaverinsa Luka. Pojilla on ihana koti ja kaikki niin hyvin kuin olla voi. Ja kiva oli tietenkin nähdä taas Marinaa ja jutella syntyjä syviä, näissä mietteissä taas eteenpäin! Kiitos Marina poikien hyvästä hoidosta ♥

Pojat
Parhaat kaverit Trasseli ja Luka
jee
Porukka vasemmalta oikealle: Lissu, Jäbä, Trasseli, Luka ja Mustikka
luka ja jabatti
Luka ja pikku-Jäbätti
juostaan
Lissu näytti pojille kuinka juostaan, mutta ei kukaan pysy Lissun vauhdissa. Ei ihan heti uskoisi että Lissu on reilut 3 kk sitten pyöräyttänyt maailmaan ison pentueen… kunto on mimmillä kova!
Juhuu!
Täynnä takiaisia ja kohta pyörimään lampaankakkaan…. Juhuu!
talonvvahti Trasseli
Talonvahti Trasseli tykkää nukkua yötkin terassilla

Ja samaan aikaan kun me vierailimme Marinalla, tehtiin Kuopion suunnalla hienoja suorituksia. Kasvattimme Börje (Mustikkakuonon Nappi Neropatti) ja Hulda (Mustikkakuonon Nuppu Neppari) läpäisivät virallisen paimennustaipumuskokeen (PAIM-T) hyväksytysti. Ihan mahtavaa, ONNEA todella paljon! Laura ja Tia ajoivat pitkän matkan täältä etelä-Suomesta ihan koetta varten, eikä ajomatka ollut turha – koe meni hienosti läpi molempien koirilla. Me kasvattajat olemme huippuiloisia että kasvattimme ovat saaneet näin ehtiväiset omistajat, jotka jaksavat harrastaa koiriensa kanssa. Hyvä Tia ja Laura – ja kiitos kun veitte Börjen ja Huldan kokeisiin!

Ylpeyttä äänessä voimme nyt todeta, että Börje ja Hulda ovat Suomen ensimmäiset vanhaenglanninlammaskoirat, jotka ovat suorittaneet Kennelliiton virallisen paimennustaipumuskokeen. Jippii! Paimennustaipumuskokeethan ovat suhteellisen uusi juttu, koemuoto on ollut voimassa keväästä 2012 ja testit ovat nyt alkaneet pikkuhiljaa vakiintumaan. Mutta onhan paimentaminen lammaskoirien rodunomainen käyttötarkoitus, joten kyllä nyt oli jo aikakin saada ensimmäiset lammaskoirat kokeisiin. Tästä se lähtee, otamme mallia ja yritämme ehtiä itsekin perässä.

Ja Börjestä puheenollen, on poika ja emäntänsä ehtineet vaikka mitä muutakin. Börje on käynyt rally-tokoilemassa epävirallisissa kisoissa vetäen tosimöllien luokassa hienosti pisteet 96/100. Terveystuloksiakin on jo kasassa, silmät on tarkastettu terveeksi ja sydän kuunneltu samoin terveeksi. Ja näyttääpä tuo Börjen Viron juniorivaliotittelikin (EE JMVA) näkyvän jo Koiranetissä. Melkoisen ehtivä poika tämä Börje! Loppuvuodesta onkin sitten vuorossa lonkka- ja kyynärkuvaukset, ja samoin ne alkavat tulla ajankohtaiseksi muillakin N-pennuilla. Tarkoituksenamme on patistella ja kärräillä kasvatteja ja omia koiria tutkimuksiin oikein urakalla 🙂 Lammaskoirien terveystutkimusten määrässä on havaittavissa selkeää laskusuuntaa, joka ei oikein hyvältä näytä rodun kokonaistilannetta ajatellen. Me koitamme tehdä parhaamme terveystulospotin kartuttamiseksi ja yritämme hoitaa kaikki kynnelle kykenevät kuviin ja testeihin.

Nyt kuitenkin ensin ohjelmassa Jäbän pentukurssin loppukekkerit, jonne suuntaamme huomenna Hansun ja Ukon sekä Lauran ja PandaKertun kanssa. Jäbä ja Panda pääsivät viime kerralla oikein tositoimiin, kun rymysimme metsässä ja kokeilimme ensimmäistä kertaa vähän jälkeä. Panda löysi namit puskien seasta aika hyvin, mutta Jäbällä meinasi polun kohdalla mennä pasmat hieman sekaisin… Oli mielenkiintoista kokeilla ja nähdä kuinka hyvin se nenä toimii ja pienikin jo osaa. Jäbä saa myös pian toisen rokotuksensa ja sitten täytyykin harkita mitä jatkossa alamme Jäppisen kanssa puuhaamaan. Jäbä vaikuttaisi olevan sen verran aktiivinen poika, että harrastuksia ja toimintaa tämä kakara tarvii purkaakseen energiaansa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s