Syyskuisia kuulumisia

Syksyisiä terveisiä Kirkkonummelta! Syyskausi on alkanut toden teolla ja sen huomaa ainakin hiekan ja sotkun määrästä mikä tassuissa tulee sisälle taloon. Mutta eipä tuo ole niin turhan tarkkaa, imuri on ahkerassa käytössä ja tassuja huuhdotaan aina kun ehditään. Pojat Töppönen ja Jäppinen ovat löytäneet poikamaisen yhteisen sävelen ja Töppönen on ottanut hommakseen opettaa Jäbälle kaikki ns. poikien jutut. Niihin kuuluu esimerkiksi kuoppien kaivaminen niin että pihapolulla saa jo katsoa minne astuu, ja sen lisäksi leikkimisen ja riehumisen aloittaminen aamulla kello 06. Ou jee, ja tietenkin äänekkään haukun säestämänä. Jäbällä on kasassa nyt tasan 14 viikkoa ikää ja painoa noin 10 kiloa. Häntä alkaa jo harmaantumaan, vaikka muuten poika onkin vielä pieni!

kaik yhes koos
Näin monen koiran saaminen samaan kuvaan ei ole ihan helppo tehtävä… mutta namien avulla se onnistuu jotenkuten.
i
Jäbä katosi jo kuvasta… eli Mustikka, Lissu ja Töppönen.
t
Kuratassu Töppönen ja oma luu

Pentukurssilla on nähty sisaruksia Ukkoa ja PandaKerttua, velipoika Turbon vaihdettua toiseen ryhmään lähemmäs omaa kotia. Kurssi on sujunut tehokkaasti ja on kiva seurata samalla myös sisarusten edistymistä oman Jäbäleissonin lisäksi. Koirankujeen Kikka vetää kurssia varmaan tuttuun tyyliinsä ja tuloksiakin saadaan aikaan, Jäbä osaa ainakin jo vaikka mitä ja kontakti on kohdillaan…. vaikka paikallaan pysyminen ei ihan otakaan vielä sujuakseen. Pikku-Igor on Kauhajoella päässyt kokeilemaan jo ihan rodunomaista toimintaa, kun kävi ekaa kertaa lammastilalla testaamassa paimennusta. Pienenä se alkaa, vaikka vielä ihan kokeilua onkin. Hienoa kun jaksatte harrastaa pentujenne kanssa!

Me yritämme itsekin ehtiä yhtä jos toista, tosin aikapula tuppaa vaivaamaan eikä tunnit päivässä oikein riitä. Santtu oli yhden viikonlopun toimitsijana Suomen Tiibetinmastiffit ry:n järjestämässä MH-luonnekuvauksessa, ja totesi päivien olleen antoisia. Se on aina mielenkiintoista ja avartavaa nähdä uudenlaisia koiria ja eri rotuja, samalla sitä oppii jotain uutta myös omasta rodustaan. Lissu ja Santtu käyvät myös pelastuskoiratreeneissä ahkerasti entiseen malliin, ja harjoittelu tuo tulosta tässäkin. Lissun kesätauon aiheuttama takapakki treeneissä alkaa olla taaksejätettyä aikaa, ja aletaan olla tositoimissa taas ja kadonneet alkavat löytyä. Hyvä Lissu! Jossain vaiheessa koitetaan ehtiä myös kotiaskareisiin, ja siinähän jos jossakin koirat ovat oiva apu – kuten kuvat tässä taas todistavat…

valk
Santtu ja Jäbä valkosipulien nostopuuhissa
Lissu
Lissu kävi tarkistamassa oliko jonnekin jäänyt vielä yksi tomaatti

Ja tässä videokuvaa viime viikolta.. kaverukset Töppönen ja Jäppinen 🙂

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s