Pentutesti ja eläinlääkäritarkastus ja kiireinen tunnelma

Päivät menevät ohitse sellaista kyytiä ettei tässä meinaa ehtiä mitään, huhhuijaa! Meillä on käynyt joka päivä pennunkatsojia, ja pennut ovat saaneet uusia ihailijoita, sosiaalistamista ja sylissä istuskelua yllin kyllin. Pennut ovat myös laajentaneet reviiriään päivä päivältä ja reippaat tassut tuntuvat ehtivän joka paikkaan. Autotalli tavaroineen on hurjan kiinnostava, vaikkakin paras paikka edelleen on terassin alusta, jossa on mukavan viileätä vetäistä päikkärit näillä helteillä. Ja kyllä näillä keleillä kelpaakin, kun saa olla ulkona lähes kaiket päivät! Kuviakin on yritetty napsia aina kun vain ehdimme, mutta kun vaan ehtisi niitä purkaa kamerasta ja laitella tänne. Tässä vielä muutamia “hovikuvaajiemme” otoksia sunnuntailta, kuvat siis Heidi Andersson.

Pojat:
Pojat vasemmalta:  Onni Omenapuu, Oskari Oravanmarja, Osku Onnellinen, Osmo Oranssi, Olli Oliivi ja Oiva Onnimanni
Tytöt:
Tytöt vasemmalta: Oili Orkidea ja Olga Orvokki
Nöpö söpönen
Nöpö söpönen muuttaa Ouluun saakka ja uudeksi nimeksi tulee Venla
Kalle
Kalle ja kaniini
Jäbis
Jäbis Jäppinen ja tapettu rotta
korvapoika
Ihana nallekarhumainen KorvaPoika jää näillä näkymin pääkaupunkiseudulle

Kiireestä huolimatta hyvin pyyhkii. Lissu näyttäisi olevan täysin valmis pentujen lähtöön omiin koteihinsa, sillä se ei jaksa enää piikkihampaiden seuraa juurikaan. Tiukan tilanteen ja pienenkin vinkaisun kuuluessa tulee toki tarkistamaan tilanteen vakavuuden, mutta muuten on ulkoistanut hoitohommat jo kokonaan ihmisille. Ja näinhän sen pitääkin mennä, ihmiset ottavat hoitovastuun tästä eteenpäin ja pennut alkavat olla valmiita uusiin seikkailuihin. Töppönen on taas hienosti hoitanut paimennustehtäviä, pitänyt ipanoista huolen ja tarkkaillut etteivät pennut lähde liian kauas (eivätkä koske Töppösen tärkeisiin tavaroihin, luihin ja leluihin). Mummo-Mustikka taas on vahvan hoivaviettinsä ansiosta hoivannut pentuja lempeydellä, vieläkin se käy aina tarkistamassa tarvitsevatko pennut puhdistusta. Voi Mustikka, kohta me joudumme pärjäilemään täällä ilman pentulaumaa.

Eläinlääkäritarkastus
Tänään aamulla huristelimme lähieläinlääkärille Vetericaan pentutarkastukseen. Kaikki hyvin, pennut todettiin terveiksi ja hyvin kehittyneiksi. Puntarillakin käytiin, ja paino vaihteli pienimmän nartun Pandan 2,9 kg painosta KorvaPojan 3,8 kg painoon. Eläinlääkäri kehotti tarkkailemaan alakulmahampaiden kasvamista, sekä kahden pojan osalta odottelemaan rauhassa toista kivestä, joka kyllä löytyi mutta luuraili vielä matkan varrella kanavassa. Eli odotellaan, ja tärkeintä että pennut ovat terveitä ja reippaita.

ell
Ja matkaan kohti eläinlääkäriä!

Pentutesti
Myös pentutestaajan urakka on hoidettu pakettiin, ja se olikin taas mielenkiintoista. Kaikki pennut selvittivät testin ongelmitta, ja tulokset ovat hyvin tyypillisiä lammaskoiralle – ei mitään ääripäitä suuntaan eikä toiseen. Kultaisella keskitiellä mennään, ja porukkaa kuvaa parhaiten testin tuloksissa oleva lause “helppo koira, sopii myös lapsiperheisiin sekä ensimmäiseksi koiraksi ja harrastuskaveriksi”. Pientä hajontaa pisteissä toki on, muutamat uroksista saivat hieman reippaammat pisteet, eivätkä hätkähtäneet uudesta paikasta ja uusista tempuista ollenkaan. Pentutestissähän testaaja vie pennut vieraaseen paikkaan (=meidän kylppäriin) ja katsoo pennun käyttäytymistä uusien asioiden edessä. Testissä katsottavia ominaisuuksia ovat mm. kontakti ihmiseen, koulutettavuus, rohkeus, taistelutahto, palautuminen, toimintakyky, ääniherkkyys ja laumavietti. Hyvin ipanat kuumasta testipäivästä suoriutuivat ja olemme oikein tyytyväisiä tuloksiin. Kyllä testaus taas kannatti ja ennakkoajatuksemme piti paikkaansa, tasavahvaa porukkaa koko pentue. Saimme myös vahvistukset ajatuksillemme kuka pennuista on sopivin mihinkin kotiin. Kiitos luottokouluttajamme Koirankuje ja Kikka kiinnostavasta testipäivästä!

Sitten kun pennut kasvavat isommiksi, tulemme palaamaan luonneasiaan ja kyselemään pentujen perheiden kiinnostusta osallstua MH-luonnekuvaukseen. Mutta se onkin vasta sen ajan asia! Luonnekuvaus tulee ajankohtaiseksi aikaisintaan n. 2-vuotiaana, joten tällä hetkellä kuvausiässä ovat vasta Mustikkakuonon M-pennut. Rotuyhdistyksemme järjestää syksyllä MH-kuvauksen, jonne Santtu on menossa toimihenkilöksi, lisätietoa löytyy täältä: MH-kuvaus syksyllä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s