Pentutapaamisen tunnelmia…

KIITOS KAIKILLE TODELLA ONNISTUNEESTA VIIKONLOPUSTA! Pentutapaaminen on nyt takana ja kasvattajat kiittävät ja kuittaavat 😀 Kiitos teille kun saavuitte paikalle -olette kyllä aivan huippuporukkaa ja on ollut ilo tutustua teihin kaikkiin. Kiitos mukana olleille hännänheiluttajille eli Jytte, Humppa, Viski, Hulda, Hilma, Hertta, Börje, Roki ja kunniavieraamme Pomo – sekä omat koiramme Mustikka, Lissu ja Töppönen ♥ Tässäpä hieman kuvia ja tarinaa hienosta viikonlopusta:

2
Odotellaan muita saapuviksi…
1
Terve! Keitäs te olette?
3
Pomo ja Jytte tutustuvat toisiinsa
kuva
Kolme sisarusta eli Elinan vieressä Jytte, ja Pihlan kainalossa Humppa ja Lissu

Viikonlopun vietto Virroilla sujui leppoisasti. Oli meillä ihan ohjelmaakin, kaikenlaista hauskaa puuhattiin ja ja olympialaisetkin tuli vedettyä kunnialla. Esittelykierroksen ja yleisen tutustumisen jälkeen alettiin heti tositoimiin. Santun laatimien olympialaisten lajeiksi olivat valikoituneet niinkin haastavat tehtävät kuin nopeuskisa, nakinsyöntiskaba ja lammaskoiralle se aina niin haasteellinen nouto. Ja melkein kaikki koirat suorittivat tehtävistä suurimman osan…. Nopeuskisassa meinattiin kyllä mennä maaaliviivan ohi ja nouto odotetusti aiheutti lammaskoirille paljon haasteita. Se lelu ei vaan lähtenyt mukaan, vaikka mikä oli… Toiset nappasivat sen sentään suuhun asti, ja pienellä houkuttelulla lelu saatiin maaliviivan toiselle puolen. Nakinsyöntikisassa nähtiin sitten niitä oikeita ammattilaisen suorituksia, kun toiset olivat selvästi salaa harjoitelleet tätä taitoa (hyvä Jytte!) ja toisille taas ei nakitkaan kelvanneet (voi Roki!) vaan piti vaihtaa omistajan taskusta löytyviin juustonpaloihin. Lopulta tuloslaskenta saatiin valmiiksi (vaikka kasvattajat olivatkin eri mieltä laskentaperusteista) ja voittajiksi selviytyivät Jytte, Börje ja Hulda. Jee, hienosti vedetty kisa!

4
Ja eikun kisaamaan! Tia ja Börje sekä vierellä Eve ja Hertta
1
Odotellaan omaa vuoroa keskittyneenä
pentutapaaminen21
Juoksukisaan! Hyvä Hulda!
3
Roosa sai rauhalliseen Pomoon vauhtia
4
Hyvä Humppa!
pentutapaaminen18
Börjeee!
5
Viskiiii, lelu on täällä!
6
Viskiä ei vois vähempää kiinnostaa
7
Roki sentään otti lelun suuhun saakka
8
Mutta nakkeja en syö, hyi!
1
Olipa rankat skabat!
Yhteiskuva
Yritettiin saada kaikkia samaan kuvaan…. ei helppo tehtävä ollenkaan…

Rankan kisaamisen jälkeen koirat kävivät vilvoittelemassa tassujaan jäisessä järvessä, kun omistajat paistattelivat aurinkoisessa kevätpäivässä ihaillen maisemia. Paikka osoittautui kyllä kaikilta osin täydelliseksi. Meillä oli käytössämme kolme isoa mökkiä ja saunatila, ja tilaa meillä oli yllin kyllin ja ylimääräisiä huoneitakin koirille. Palvelu oli joustavaa ja reilua, ja mikä tärkeintä: koirille ei ollut mitään rajoituksia vapaanapidosta tai riekkumisesta, vaan saimme ottaa rennosti. Maisemat olivat kauniit ja tunnelma rauhallinen – mikäs siinä oli ihaillessa koiriemme kirmaamista keväisessä rannassa.

01
Aurinko paistaa ja tassut kastuu
125
Laura ja nuoriso-osasto Hulda, Hilma ja Börje
4
Santtu ja tytöt
pentutapaaminen8
Märkää…
777
Juhuu, elämä on ihanaa!

Kisaamisen jälkeen siirryimme sisätiloihin ja muutimme suuntaa asialliseksi, kun Eve oli ystävällisesti lupautunut antamaan pienen turkintupsutusopastuksen. Lissu valikoitui tassujen kuivuuden perusteella esittelykoiraksi, ja pääsi pöydälle Even hoiviin. Kävimme Even opastuksella läpi harjaamista jakaus jakaukselta, pohjavillan vähentämistä ja niiden vaikeimmin takkuuntuvien paikkojen siistinä pitämistä. Korvatkin tuli kurkattua ja tassut tarkistettua. Ja lisäksi Eve oli saanut Takuttomasta muutamia kampoja ja turkinhoitoaineita meille kaupattavaksi. Niitä testailtiin ja ostettiin, ja takunräjäyttäjäaine todistettiin toimivaksi 🙂 Kiitos Sanna-Maija ja Takuton Ky pentutapaamisemme tukemisesta tällä tavoin! Jos jollakin jäi se räjäyttäjä vielä hankkimatta, ei muuta kuin tilausta eteenpäin: http://www.takuton.fi/. Lisäksi Pihla kertoi meille erilaisesta työstään ja siitä kuinka Viski ja Humppa ovat olleet tukemassa työntekoa antaen positiivisia kokemuksia. Kaikki kuuntelivat Pihlan juttua hiirenhiljaa, näin paljon kokemukset saivat ajattelemaan. Niin se vaan on, että lammaskoiramme tuovat hyvää mieltä minne ikinä menevätkin. Jätti-iso kiitos Eve ja Pihla kaikesta avustanne!

2
Takunräjäyttäjä testattu! Lissun turkki todettiin karkeaksi ja näinollen helpoksi lammaskoiran turkiksi

Ilta eteni ruokailuun ja saunomiseen rauhalliseen tahtiin. Saunassa saatiin hyvät löylyt, mutta valitettavasti Santtu joutui tässä vaiheessa jättämään leikin kesken. Flunssa-kuume-vatsatauti kaatoi kasvattajapuoliskon mökin sohvalle, ja tapaaminen oli siltä osin ohitse. No onneksi muut säästyivät kuitenkin tartunnalta, ja iltaa voitiin jatkaa (lammas)koira-aiheisen tietovisailun merkeissä. Ja kylläpä ne vastaukset löydettiin niin Pevisa-sääntöihin kuin Trasselin kotimaahan – mutta se 80-luvun musiikkivideossa esiintyvä lammaskoira pysyi mysteerinä. Video löytyypi siis tämän postauksen lopusta 😉 Sunnuntaiaamuna aamiaiselle kömmittiin reippaana, kaikki muut paitsi Santtu joka pysyi edelleen sohvan nurkassa. Sunnuntai otettiin rennosti, kävimme kiertämässä mukavan luontopolun Marttisen ihanissa maisemissa ja taas pääsimme vastailemaan kysymyksiin. Ja mehän tiesimme vastaukset kaikkiin! Maisemat olivat taas kauniit ja koirat saivat riekkua vapaina koko kierroksen ajan. Rentoa ja mukavaa!

pentutapaaminen24
Tällaisissa maisemissa luontopolulla sunnuntaina
4
Hyvä yritys saada taas monta koiraa samaan kuvaan… Mustikka ja pentunsa Börje, Hulda, Hilma, Viski ja Humppa

Kiitos kaikille mukana olleille – otetaan tapaaminen tavaksi ja ehdottomasti uusiksi 🙂 Osa kuvista on Kenan ottamia- kiitos niistä. Niin ja tässä vielä lupaamani video, sehän oli siis Beastie Boys ja siellä se vilahtaa kohdassa 2.44. Cut that hair!

 

One comment

 1. The body was released November 25, 2002 in Dekalb County State Court in Decatur, Georgia, USA, CANADA, GERMANY roof
  etc. It has been lowered and buried on Friday read details from his father, Sidney, in Newtown on December roof
  19, 2013. Your site probably roof looks as if it is going to play
  here. In fact there are funeral homes in your funeral director has been acquiring funeral parlors, Mr.

  Ms Wiigh-Masak is now valued at 100 billion dollars when we make sure to check to see a man named, Robert
  Cooper, Jay Robinson, Dwight Kunzelman Jr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s