Asialliset hommat hoidetaan, vaikka muuten ollaan kuin ellun kanat

Viime päivitykset ovat menneet vähän hupikirjoittelun puolelle, mutta kyllä täällä taustalla on hoidettu samalla myös niitä ns. asiallisempia juttuja. Paljon uutta mielenkiintoista ajateltavaa jäi päähän Kennelliiton KoiraExposta, jossa kävimme luentoja kuuntelemassa. Parhaaksi luennoksi valikoitui Daniel Millsin luento “Exploring the emotional world of dogs” joka käsitteli koirien tunnetiloja, niiden tutkimista ja käytännön sovelluksia. Kuulimme esimerkiksi, että myös koira voi suhtautua asioihin joko optimistisesti tai pessimistisesti. Tai että fyysisiä toimintoja mittaamalla voidaan määrittää koiran tunnetila (esim. ilo, suru pelko). Koiraa kuvattaessa lämpökameralla on esimerkiksi todettu, että negatiivisten tunnetilojen myötä koiran oikea korva kuumenee, kun taas positiiviset fiilikset saavat lämmön vasempaan korvaan. Kaikenkaikkiaan KoiraExpo oli hyvä ja hyödyllinen tapahtuma, suuret kiitokset menevät Kennelliitolle joka näitä iloksemme järjestää 🙂

Mustikan tulokset tulivat patologiselta, ja maitorauhaskasvaimet todettiin hyvänlaatuisiksi. Joten kaikki hyvin! Mustikkahan täyttää maaliskuussa 7 vuotta, ja toivomme että sterilointi ja kasvainten poisto tuo Mustikalle hyviä ja terveitä elinvuosia vielä puolet lisää. Mustikka on perheessämme vähän ns. erityisasemassa, onhan se kennelimme kantanarttu ja tuonut 13 ihanaa mustikkakuonolaista maailmaan. Lähetämme siis kiitokset Old Cobbler’s kenneliin Sadulle tästä rakkaasta koirastamme. Olemme kiitollisia että päädyimme aikanaan valitsemaan Mustikan –pennun jolla oli toinen silmä kauniisti sininen ja joka kiipesi heti Santun syliin. Valinta oli sillä selvä. Samalla lähetämme lämpimät terveiset myös Royal Grey kenneliin Mustikan ihanalle emälle Hilmalle (Old Cobbler’s Easy go) joka täytti viime syksynä jo täydet 10 vuotta.

Ja tällainen meidän Mustikka oli pentuna, oi niitä aikoja ♥ ♥ ♥

Töppöselle ja Lissulle olemme kärkkyneet aikoja silmätarkastukseen. Emme oikein ole löytäneet sopivaa joukkotarkastuspäivää, joten menemme varmaankin Apexiin tunnetusti hyvän lääkärin Sari Jalomäen luokse tässä joku viikko. Töppöselle silmätarkastus on ensimmäinen ja Lissu tarvitsee uuden tuloksen tulevaa astutusta varten. Töppösen lonkkakuvia emme lähettäneet paneelin arvioitavaksi, vaan menemme Kennelliiton B/C tuloksella ja katsomme sitten myöhemmin tuntuuko tarpeelliselta kuvauttaa Töppönen uudestaan. Paljon näyttäisi lammaskoirien lonkkakuvia kiertävän paneelin kautta ja useinkaan tulokset eivät ole samat kuin Kennelliiton arvioinneissa. No joka tapauksessa, Töppösellä on aikaa odotella ja tulevaisuus näyttää onko pojastamme jalostuskoiraksi. Ukkelimme saa kasvaa rauhassa ja aikuistua kunnolla ensin, sitten jossakin vaiheessa eteen tulee MH-kuvaus tai luonnetesti jonka jälkeen mietimme taas jalostuskelpoisuutta niiden pohjalta. Eli näillä mennään Töppö-boy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s