Pentunäyttelytunnelmia…

Onpa meidän porukka kunnostautunut pentunäyttelyissä! Ihan hurjaa! Börje-poika pyörähteli viikko sitten kahteen kertaan kehissä, ja nyt pistäydyimme isolla porukalla Lahden pentunäyttelyssä Huldan, Hilman ja ulkomaan vahvistuksemme Trasselin kanssa. Ja hyvinhän niistä näytelmistä selvittiin, mitä nyt ihan pienen pientä kehäjännitystä olikin havaittavissa sekä ihmisillä että koirilla 🙂 Mukavassa seurassa näyttelypäivä hurahtaa kuin siivillä – kiitos siis teille kaikille seurasta ja pentujenne esittämisestä!

Börje valmistautuu
Börje valmistautuu.. enkö ookkin aika komee?
Tuomari Nina Jangnerin käsittelyssä
Tuomari Nina Jangerin käsittelyssä. Esittäjänä Tuija Muittari.
No huh huh
No huh huh – rankkaa tää edustaminen.
Mä voitin nää kaikki!
Mä voitin nää kaikki!

Vallaton nuorimies Börje kävi ottamassa näyttelyistä ilon irti 😀 Ja kyllä tällä jäbällä iloa riittikin, niin ettei kehäkäytöksestä meinannut ensin tulla mitään, kun tuomarille piti näyttää kuinka hienosti sitä osataan pötkötellä selällään. Noh, mitäpä siitä, kyllä se siitä kuitenkin sujui…. Niin hyvin, että Kaapelitehtaalla pentunäyttelystä napsahti hienosti KP! Ja seuraavana päivänä Lahdessa sitä jo osattiin kuin vanhat tekijät. Pentuluokan ROP-pokaali oli Börjen ja mikäs oli voittajan ollessa. Hyvä Börje – ja suurkiitos taitavalle esittäjälle Tuijalle!

Börjen arvostelu, tuomari Nina Janger: 8 kk vanha hieman vallaton nuorimies. Vankka luusto. Hyvä purenta. Vahva kuono-osa. Kallo saa vielä leventyä. Erinomainen ylälinja. Hyvä kaulan pituus. Hieman korkea kinner. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Takana voisi olla enemmän voimaa. Erinomainen rintakehä. Tarvitsee harjoittelua ollakseen enemmän edukseen. Saisi olla rungoltaan tiiviimpi.

Ja seuraavaksi suunnattiin kohti Lahden pentunäyttelyä. Sielläpä olikin ennätysmäärä lammaskoirapentuja- kokonaiset 10 kpl. Oli kiva nähdä paljon suloisia pentusia ja paljon tuttuja 🙂 Meidän porukkamme suoriutui koitoksista kunnialla, ja suuri kunnia tästä kuuluukin varsinkin ensikertalaisille Lauralle ja Huldalle sekä Marinalle ja Trasselille. Hyvin hoidettu homma, puhumattakaan Evestä ja Hilmasta jotka hoitivat kehän ja turkintupsutukset tyylillä ja taidolla. Kehässä meni ihan mukavasti ja arvostelut olivat odotetun kaltaiset. Siskokset Hulda ja Hilma kun vaan ovat kovin riekkuvaisia, eikä se rauhoittuminen ole näiden tyttöjen paras laji…. mutta kyllä se siitä. Porukan nuorin Trasseli hoiti kehän cooliin ja rauhalliseen tyyliinsä. Poika on kyllä kovin rento ja ihmeen kiltti ikäisekseen, kun ei ole vielä juuri mitään tuhojakaan tehnyt. Toivotaan että linja pitää ja komea poitsu pysyy yhtä kilttinä jatkossakin!

Eve ja Hilma valmistautuvat
Eve ja Hilma valmistautuvat
Hilmuskainen ottaa rennosti
Hilmuskainen ottaa rennosti
hyvin menee
Hyvin menee!
show5
Laura ja Hulda treenaavat
odotellaan vuoroa
Odotellaan vuoroa kehässä…
Hulda näyttää kieltä moiselle kehätouhulle, kun ei saisi muka riekkua eikä hyppiä. Pöh!
Hulda näyttää kieltä moiselle kehätouhulle, kun ei saisi muka riekkua eikä hyppiä. Pöh!
Marina ja Trasseli valmistautuvat
Marina ja Trasseli valmistautuvat
Trasseli
Trasseli kehässä
Trasseli
Handsome Trasseli

Tuomarina toimi Saija Juutilainen ja tässä vielä koko porukan arvostelut:

Hulda: 8 kk narttu jolla erittäin hyvät mittasuhteet. Hyvä pitkä rintakehä. Sopivasti luustoa ja kulmauksia edessä. Leveät reidet, riittävät takakulmaukset. Erinomainen pään muoto. Hyvä kallo-osa. Vahva purenta. Hyvä kirsupigmentti. Mukavassa jäntevässä kunnossa. Mukava reipas luonne. Liikkuu varsin hyvällä sivuaskeleella. Taakse saa tulla enemmän voimaa. Tyypillinen ylälinja. 

Hilma: 8 kk narttu jolla erittäin hyvät mittasuhteet. Riittävästi luustoa ja kulmauksia. Hyvä pitkä rintakehä. Vahva takaosa, matalat kintereet. Kaunisilmeinen oikealinjainen nartun pää. Hyvä purenta, ja kirsun pigmentti. Hyvä hännän asento. Mukava karva. Liikkuu hyvällä ulottuvuudella. Taka-askel saa voimistua. Hyvä luonne.

Trasseli: 5,5 kk ikäinen oikealinjainen urospentu, jolla tyypillisen takaosan matalat kintereet. Hyvät etukulmaukset. Erinomainen luusto. Hyvät leveät reidet. Urosmainen pää, jossa oikea pituus. Erinomainen silmäpigmentti. Hyvä purenta. Hienosti pigmenttiä huulissa ja kirsussa. Hyvä väritys. Hieno karva. Liikkuu hyvällä voimalla, vielä kovin kapeasti takaa. Askelpituus sivusta saisi olla parempi. Mukava luonne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s