Hoitotyttö Hilma ja muita kuulumisia

Meille saapui taas pentu hoitoon! Jee! jee jee! Hilma tuli perheensä lomamatkan vuoksi tänne kasvattajien luo hoitoon, ja arvuutteluna onkin, että mitä kaikkea Hilma (lempinimeltään Pyörremyrsky) saa täällä tuhottua. Mutta yllätys yllätys, vuorokausi jo takana ja kaikki paikat ehjänä 😀 Hilma on ainakin esittänyt olevansa kiltti ja rauhallinen kuin mikä, mutta katsotaan miten viikko tässä vierii eteenpäin. Meillähän on ennenkin pennut tehneet tuhojaan, joten osataan täällä jo hieman varautua… pahin lienee ollut Mörön pentuaika noin 4 vuotta sitten, kun Mörö se irroitteli eteisen ja keittiön jalkalistat yksi kerrallaan työpäiviemme aikana… varsinainen remonttiapuri Mörö. Oi niitä aikoja!

tottoroo
Hilma Hippulainen on ihanan sopeutuvainen pentu
Hilma ja Mustikka
Äiskän kanssa kuvassa. Mustikka on kärsinyt taas valeraskausoireista, ja pennun tulo taloon taisi olla ihan kiva piristys 😀

Viime päivinä meillä on myös pesty koirapyykkiä. Pesulle ovat päässet pitkäkarvaisemmat kaverimme eli Töppönen ja Lissu. Nyt jos sää alkaisi pikkuhiljaa kääntyä pakkasen puolelle, alkaisivat koirat säilyäkin hieman puhtaampina…  kura-aika alkaa taas jo pikkuisen käymään hermoon, kun tassut ovat aina kuraisena eivätkä ehdi aina edes kuivua ulkoilujen välillä. Mutta tällaista se on koiranomistajan elämä, ei sovi valittaa 😉 Ja kun koirat opettaa pesuun, harjaukseen ja muihin toimenpiteisiin jo pienestä pitäen, ne oppivat tykkäämään siitä. Meillä käytetään melko harvoin trimmauspöytää, ja useimmiten harjataan ja leikataan kynnet lattialla – joten trimmauspöydän ottaminen esiin saa koirat innostumaan siitä, kuka pääsee pöydälle. Mustikka lyhytkarvaisena olisi aina tunkemassa väliin, ja sekin täytyy välillä ottaa pöydälle “harjattavaksi” ihan huvin vuoksi.

Töppö-boy
Töppö-boy harjattavana. Narttuja varten ostettu trimmauspöytä on Töppöselle hieman liian pieni, sori Töppönen! Isompi pöytä on jo tilattu, joten ukkelikin mahtuu jatkossa paremmin.
Lissu kävi suihkussa
Lissu kävi suihkussa. Lissu tykkää myös pesulle menosta, ja hyppää aina käskemättä kylpyammeeseen hups vaan.

Viikonloppuna tuli hoideltua myös näitä koiraharrastuksen mukana tulevia virallisempia asioita. Lauantaina olimme Lahdessa Vanhaenglanninlammaskoirat ry:n syyskokouksessa, ja kokouksen asialistalla oli mm. uusien toimihenkilöiden valitseminen. Santtu tuli edelleen valituksi yhdistyksen hallitukseen uudelle 2-vuotiskaudelle, ja yhdistyksemme sai myös uuden puheenjohtajan. Onnea hallitukselle uuteen kauteen! Toivottavasti yhdistyksemme aktiivisuus jatkuu, ja ensi vuonna saadaan yhtä paljon tapahtumia kuin tänä vuonna on ollut – kiitos näistä ja tsemppiä tulevaan! Sunnuntaina olimme Lissun kanssa jalostustarkastuksessa Espoossa. Tarkastuksessa koira käydään läpi kohta kohdalta, katsotaan rakennetta, liikkeitä ja luonnetta, lisäksi otetaan mittoja ja kaikki kirjataan tarkasti ylös. Lissun strategiset mitat ovat siis seuraavat: säkäkorkeus 59,5 cm, rinnansyvyys 29,5 cm, rinnanympärys 74 cm ja rungonpituus 61 cm. Yleisilmeeltään Lissu on neliömäinen, hieman korkearaajainen mutta tasapainoinen narttu. Eli kaikki kunnossa ja tarkastus hyväksytty!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s