Lammaskoiria lemmikkimessulla

Viime viikonloppu hurahti lemmikkimessuillen lammaskoiriemme kanssa. Ja messut Helsingin messukeskuksessa olivatkin varsinainen menestys! Messuosastomme oli sisustettu “englantilaiseksi olohuoneeksi” eikä turhaan saanut kehuja messarin hienoimpana osastona. Sitä se todella olikin, ja väkeä osastollamme riitti molempina päivinä aamusta iltaan. Osastolla oli koiria iältään pennusta veteraaniin, ja kovasti halusivat ihmiset tulla tutustumaan karvaiseen rotuumme ja koirilla oli rapsuttelijoita lähes jonoksi asti. Ja kyllähän näille karvatassuille aina rapsutukset kelpaavat 🙂 Hienosti jaksoivat rotumme edustajat edustaa ja me ihmiset siinä samalla kertoilimme rodusta, lammaskoiran hoidosta ja vastailimme mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Englantilainen olohuone
Englantilainen olohuone
olohuone
Olohuone oli täynnä koiria ja niiden ihmisiä (kuva: Vanhaenglanninlammaskoirat ry)
edesss
Jutustelua rodusta kiinnostuneen kanssa
söpöliini
Kuin kaksi marjaa: pikku-Hulda ja pehmolelu

Osaston lisäksi yhdistyksemme oli järjestänyt myös muuta ohjelmaa messuille. Molempina päivinä loistivat lammaskoirat Royal Canin Areenan tapahtumassa, jossa esiteltiin lammaskoiran monipuolisuutta harrastuskoirana. Tässä esityksessä näytettiin mallia kuinka lammaskoirasta on agilityyn, rallytokoon tai vaikka omakehitteiseen lajiin nimeltä oskupallo – ja vauhtia näistä koirista kyllä löytyy. Myös Santtu ja Lissu pääsivät areenalle esittämään kuinka lammaskoira voi toimia myös pelastuskoirana ja näin tehdä tärkeää työtä kadonneiden ihmisten etsinnässä. Areenan esityksen kruunasi tietenkin ne pienimmät ja suloisimmat, eli lammaskoiranpennut. Mustikkakuonolaisista mukaan saapuivat tytöt Hulda ja Hilma, sekä velipoika Börje. Reippaina kävivät nämä pentuset areenalla pyörähtämässä. Ja ainiin, ei sovi myöskään unohtaa Hilman osallistumista nakinsyöntikisaan 😉 Hilmalla oli kisassa pientä epäselvyyttä pitääkö ensin syödä nakki, vaiko kilpailijoiden välissä oleva puuhalko. Ja halkohan se sitten taisi viedä voiton… ja mieluusti olisi Hilma varastanut halon vielä areenalta mukaansa. Noh, lopputuloksena kisasta kolmas sija, ja sympaattisimman osallistujan titteli 🙂 Kyllähän me sen jo olemme tienneet että Hilma on The Persoona, ja tämä oli taas yksi uusi todiste asiasta!

Santtu ja lissu
Santtu ja Lissu Royal Canin Areenan esityksessä
kkk
Hulda ja Hilma omistajineen
ppp
Pentuja pentuja pentuja – areenan täydeltä pentuja!
messut5
Nakki vai halko?

Kylläpä meillä oli kivaa, viikonloppua voisi kutsua täydelliseksi!! Messujen jälkeen tunnelmat ovat korkealla katossa, niin upea osasto meillä oli ja mukava fiilis jatkui koko viikonlopun, ettei paremmasta väliä. Toivottavasti tämä toistuu, ja messuilusta tehdään lammaskoiriemme kanssa perinne! KIITOKSET seurasta ja ihan kaikesta kaikille mukana olleille – on hienoa saada koiraharrastaa kanssanne. Kiitokset niille jotka tekivät mahdottomasta mahdollista, eli saivat nämä messut organisoitua näin tyylikkäällä tavalla ja kaiken onnistumaan aivan nappiin. Erikoiskiitokset kasvattiemme Huldan, Hilman ja Börjen omistajille mukanaolosta! Hyvä vanhaenglanninlammaskoirat, hyvä me!

päiväunet
Lissu otti pienet päiväunet messuosaston sohvalla…
Hulda kans
…ja puoli-pikkusisko Hulda simahti myös

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s