Herzlich Willkommen in Finnland Trasseli!

Lämpimästi tervetuloa Trasseli, eli virallisesti Karlo von der Ablasswiese ♥

trasseli_001
Ja täällä sitä jo ollaan! Turvallisesti uudessa kotimaassa Suomessa ja omassa kodissa.

Tällaisen ihanan pikkukaverin kipaisimme viime viikolla hakemassa Saksanmaalta. Piipahdimme Hampurissa lomamatkalla, ja mikäs onkaan näppärämpää kuin yhdistää lomamatkaan myös koiranhakumatka. Muutaman päivän lomailtuamme hurautimme vuokra-autolla keskelle ei-mitään, pikkukylään nimeltä Bad Langensalza. Melko pitkän ruuhkassa köröttelyn jälkeen pääsimme perille Jörg ja Elka Zöllnerin luokse von der Ablasswiese kenneliin.

lähellä1Ja vihdoinkin tapasimme emän ja pikkuiset! Emä Jenny vei sydämet heti mukanaan, niin tasaisen rauhallinen ja ihmisystävällinen tämä narttu oli. Pennuista yksi oli jo lähtenyt uuteen kotiinsa, mutta komea tumma Karlo  siellä meitä odotteli muiden sisarustensa seurassa ♥ Tätä tapaamista oli kyllä odotettu! Ja Karlo sai heti kiedottua meidät tassunsa ympärille. Utelias ja toimelias pikkuherra lähti reippaana mukaamme, kunhan olimme saaneet paperiasiat ja viralliset kuviot hoidettua pienten kieliongelmien säestäminä. Sitten yötä myöten lähdettiin ajelemaan autobahnia takaisin Hampuriin ja samalla opettelemaan pennun kanssa suomen kieltä. Ihan ensimmäisenä otettiin käyttöön uusi nimi Trasseli 🙂 Vielen Dank für Jörg und Elka for this lovely puppy and the chance to meet you and visit your home in Bad Langensalza!

pikkuiset
Uniset pentuset heräilevät päiväunilta sisäpihan ulkoaitauksessa.
trasseli8
Karlo (nykyisin Trasseli) veljiensä Knutin ja Kliffin kanssa.
jenny
Mamma-Jenny katselee mitä tapahtuu ja keitä nämä outoa kieltä puhuvat ihmiset oikein ovat.
trasseli12
Viimeiset lähtöpusut kasvattajalle. Last kisses for the breeder ❤
trasseli9
Pysähdys keskellä pimeää Saksaa jossakin Hannoverin ja Hildesheimin tienoilla.
trasseli11
Hotellissa leikittiin. Sen jälkeen nukuttiin makeasti, paria yöllistä leikkitaukoa lukuunottamatta.
trasseli10
Käytiin kävelyllä tutkimassa Hampuria. Kumpaankos suuntaan nyt käännytään?
trasseli1
Reeperbahnilla pienen pojan on turvallisempi matkustaa sylissä.
hotellin aulassa
Sitten ollaankin jo hotellin aulassa lähdössä kentälle.
lentoentällä
Hampurin lentokentällä odotellaan että voidaan viedä Trasseli erikoismatkatavaroihin. Ja varsin erikoinen ja kallisarvoinen matkatavara tämä olikin!
trasseli3
Valmiina lähtöön!

Sellainen reissu tuli siis tehtyä ja Trasseli-poika selviytyi lentomatkastakin kuin vanha tekijä. Hakiessamme kuljetusboksia Hki-Vantaalla meitä vastassa oli makeasti haukotteleva koiranpentu, joka iloisesti katseli että missäs nyt ollaankaan. Ja mikä parasta, Trasselin uusi perhe odotteli meitä ja uutta perheenjäsentään tuloaulassa jo kuumeisena 🙂 Ja tämä olikin hyvin sovittu juttu, että Marina perheineen jaksoi vielä iltamyöhään tulla Trasselia hakemaan… sillä mitä kauemmin poika olisi ollut meidän mukanamme, sitä vaikeampaa olisi sen uuteen kotiin luovuttaminen ollut. Trasseli meni siis sijoituskoiraksi ja sai ihanan kodin maalta lapsiperheestä hanhien, lampaiden ja hevosten luota. Nyt jo parin päivän kokemuksen myötä tuntuu että Trasseli on kotiutunut Myrskylään täysin ja kaikki on mennyt hienosti. Tervetuloa Suomeen Trasseli ja Ihlen perheelle onnellisia hetkiä uuden perheenjäsenenne kanssa! Kiitos Marina kaikesta ja erityisesti myös teinipoika Töppösen ja Mustikan hoidosta matkamme aikana! Ja sori vielä Töppösen toilailut 😉

perhe
Ihlen perheen tytöt ja uusi odotettu perheenjäsen Trasseli.

Näin olemme taas yhtä kokemusta rikkaampia. Mikään hetken päähänpistohan tämä ei ollut, vaan juttua oli pohdittu ja mietiskelty jo pitkään. Sillä jossain vaiheessa näitä ulkomaantuonteja tarvitaan jos kasvatustyötä aikoo voida jatkaa. Meidän pienen Suomemme geenipohja on lammaskoirissa niin kovin kapea, että ulkomaiset vahvistukset ovat tarpeen ja oikeastaan lähes välttämättömiä. Ja lopulta pitkien tutkailujen jälkeen palaset alkoivat loksahtaa kohdilleen, monien mietintöjen jälkeen olimme löytäneet ns. oman tyylisemme von der Ablasswiese kennelin, joka ei harrasta näyttelyitä vaan kasvattaa pitkällä kokemuksella mukavia kotikoiria. Ja niin sitten vaivihkaa olimmekin varanneet pikkuisen pentusen kaukaa Saksasta pikkukylästä keskeltä ei-mitään 🙂 Koko homman kruunasi tietenkin se, että Marinan kanssa olimme kehitelleet tämän ajatuksen ulkomaisesta uroksesta, ja olimme kaikki heti vakuuttuneita idean loistavuudesta 😉 Ja hyvät ideathan vaativat toteutusta, joten ei kun tuumasta toimeen ja lopputulos on nyt sitten tässä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s