Takana kiireinen viikko: Pennut testattu, eläinlääkärillä tarkastettu ja hienoja kuviakin saatiin otetuksi

Täällä on ollut kamalan kiireinen viikko! Huh huijakkaa, nyt voisi sanoa että melkoista haipakkaa on pitänyt. Pentujen kanssa päivät menee mukavasti ja vauhdikkaasti. Täällä syödään, leikitään, ollaan ulkona, riekutaan, painitaan, tutkitaan pihamaalla jokainen kivi ja pensas, ja laajennetaan reviiriä päivä päivältä. Jossain välissä myös nukutaan pieni heti, niin että akut latautuvat ja sitten kun herätään onkin taas jo hirmuinen nälkä. Ja sama rumba alusta! Ja joka päivä meillä on myös käynyt vieraita pentuja ihastelemassa, ja nämä penskat ovat kyllä saaneet ainakin sosiaalistamista ja sylissä istuskelua riittämiin. Ihailijoita on piisannut ja mukava niin 🙂

Pennut on nyt sitten pentutestattu onnistuneesti. Koirankujeen Kikka Pitkänen kävi testaamassa pikkuiset ja testipäivä olikin todella mielenkiintoinen. Testissä oli yhteensä 14 osuutta joilla koiran ominaisuuksia tarkkailtiin asteikolla 1-5. Testattavia ominaisuuksia olivat mm. rohkeus, kontakti ihmiseen, taistelutahto, ääniherkkyys, toimintakyky ja laumavietti. Vaikka pennut ovat vielä pieniä, niin hienosti ja reippaasti ne kaikki suoriutuivat testistä. Tulokset olivat lammaskoiralle hyvin rotutyypillisiä, keskimäärin pisteet huitelivat siellä keskivaiheilla 3:n tietämillä, mutta selkeitä erojakin pennuista löydettiin. Ja kiinnostavinta oli nähdä, kuinka hyvin omat näkemyksemme menivät yhteen testitulosten suhteen. Ja yllätyksiäkin saatiin! Pikkupoika Sepe (=uudelta nimeltään Turo) vetäsi kovimmat pisteet olleen testin kovin yllättäjä! Pienestä pojasta on kuoriutunut melkoisen tarmokas äijä, ja testituloksen mukaan pojasta voisi olla hyväksi harrastuskoiraksi. Kaiken kaikkiaan testaus ehdottomasti kannatti ja näin opimme taas jotakin uutta luonteiden arvioinnista jo pienillä pennuilla. Saimme myös vahvistuksen siihen, kuka pentu menee mihinkin kotiin ja päätökset näin tehtyä. Kiitos Kikka hyvästä testipäivästä!

Eläinlääkäritarkastuskin on takanapäin ja pennut todettu terveiksi. Pentuporukka pääsi taas autoajelulle Vetericaan, eikä se autokyyti enää niin jännittänytkään, vaan meni jo kuin vanhoilta tekijöiltä. Saimme myös otettua hienoja “poseerauskuvia” pennuista, kun kasvattaja-apu saapui paikalle kuvaamaan pennut pöydällä seisten. Kiitos Sanna-Maija ja Heidi pentujen taitavasta kuvaamisesta!

Esittelyssä urokset:

Keke
Mustikkakuonon Nakke Nakuttaja (varanimeltään Keke Keppuli)
Keke
Keke edestä
Viiru
Mustikkakuonon Nappi Neropatti (Börje)
Viiru
Börje edestä
Peksi
Mustikkakuonon Nipa Nallekarhu (Luka)
pexi
Luka edestä
Sepe
Mustikkakuonon Nikke Nokkaeläin (Turo)
Sepe
Turo edestä

Esittelyssä nartut:

Liekki
Mustikkakuonon Nuppu Neppari (Hulda)
liekki
Hulda edestä
p
Mustikkakuonon Nelli Nonparelli (Hilma)
p
Hilma edestä

Ja sitten vielä yhteisposeerauksia:

pojat
Pojat hienossa rivissä
t
Tytöt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s