Treenejä ja kesätunnelmia

Pentukuvia ja ipanoiden kuulumisia aina eniten odotellaan, ja niiden kirjoittelu meinaa jättää alleen muiden koirien kuulumiset. Mutta on tässä kaikenlaista muutakin ehditty ja muillakin koirillamme täällä pyyhkii hyvin! Kesä on saapunut, ja pihakin on muuttunut taas jo kauniin vehreäksi (kunhan vaan muistaa väistellä Mustikan sinne tänne jättämiä kakkakikkareita, joita tulee paljon kun Mustikka syö monen edestä). Lissun ja Töppösen talvella uudelleen “muotoilemat” pensaatkin vihertävät, eli ovat jääneet henkiin aktiivisesta harvennuksesta huolimatta 🙂

Kesä on tuonut myös sen jokavuotisen vitsauksen eli punkit, ja tänä vuonna pitkästä aikaa päädyimme laittamaan koirillemme (paitsi ei tietenkään imettävälle Mustikalle) Bayvantic-punkkimyrkyt. Olemme yleensä menneet kesän ilman punkkiaineita, sillä emme suosi näitä myrkkyjä jotka saattavat aiheuttaa kurjia sivuvaikutuksia- vaan olemme yleensä tarkistaneet koirien turkit punkkivapaaksi päivittäin. Nyt kun joukossa on myös karvaisempi kaveri Töppönen, ja punkkeja on tänä vuonna ollut jo ihan kamalan paljon, ajattelimme sittenkin laittaa punkkiaineet. Se punkeissa vaaniva borrelioosikin on pelottava vitsaus, joten ehkä punkkimyrkyt ovat kuitenkin pienempi paha. Mitään sivuoireita ei meidän koirillemme ole tuntunut Bayvanticista tulevan, ja onneksi näin.

mörö ja töpsy
Kesätunnelmissa Mörö ja Töppönen
kaverukset
Tyytyväiset kaverukset

Lissu ja Santtu ovat käyneet pelastuskoiratreeneissä ahkerasti, ja Lissun kanssa on myös käyty ottamassa muutamia ylimääräisiä treenitunteja. Ja kunnon harjoittelu tuottaa tulosta pikkuhiljaa, melko hyviä suorituksia etsintäharjoituksissa on saatu kasaan. Lisäksi Santtu ja Lissu ovat aloittaneet BH-kurssin (vihdoinkin kurssi järjestyi!) ja tähtäimessä on BH-kokeen suorittaminen myöhemmin tänä vuonna. Töppösen kanssa on myös aloitettu naksukurssi, jonka edistymisestä kerron lisää kunhan päästään tositoimiin ja saadaan edistystä aikaan.

treeneissä
Treeneissä (kuva: Seija Heinola)

Posti toi meille myös todistukset huhtikuisesta osallistumisestamme Suomen Kennelliiton järjestämälle Jalostusneuvojien peruskurssille. Kurssi oli todella antoisa paketti jalostusasiaa kahden päivän täydeltä, ja jätti varmasti monta ajatusta tulevaisuuden kasvatustyöhön. Kannatti siis osallistua, ehdottomasti.

Todistukset

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s