Hyviä ja huonoja uutisia

Niinhän siinä sitten kävi, ettei pieni Pesonen pärjännyt tässä maailmassa 😦 Kävimme sunnuntaina lähieläinlääkärillä jossa pieni pentu nukutettiin ikiuneen. Pesosen tila heikkeni parissa päivässä, alkoi vaikuttaa kipuilevalta ja tuskaiselta, joten päätöksen tekeminen oli lopulta melko helppoa. Tällaisen pennun pitäminen hengissä avustavin keinoin ei ole enää järkevää, ja uskomme tehneemme kasvattajina oikean ja vastuullisen päätöksen päästämällä pikkuisen pois. Hei hei pieni Pesonen, kiitos näistä 12 päivästä jotka viivyit luonamme ♥ Patologisen tutkimuksen tulos tulee aikanaan, ja ehkä saamme selvyyttä oliko kyseessä mahdollisesti jokin kehityshäiriö. Tiedosta saattaa olla jotakin hyötyä tulevaisuuden kasvatustyössä ja mahdollisten oireiden tunnistamisessa jatkossa. Tämä oli surullinen episodi ja veti mielet matalaksi, mutta tästä selvitään ja mennään eteenpäin!

Pentupötkäleet kasvavat, ja nyt voimme taas keskittyä muiden pentujen kasvun seuraamiseen ihan eri lailla. Pesosen hoivaaminen vei valitettavasti paljon aikaa muilta, mitta nyt pystymme taas nauttimaan terveiden pötkylöiden kehityksen tarkkailusta täysin rinnoin. Ja hei, johan täällä alkavat silmät aueta! Monella ovat silmät jo tosi reilusti raollaan, ja pikkuhiljaa sitä aletaan hahmottamaan maailmaa sitäkin kautta. Kirsut ovat myös saaneet pigmenttiä ja kehitystä tapahtuu ihan hurjalla vauhdilla. Huomenna ipanat täyttävätkin jo kokonaiset 2 viikkoa, näin se aika vierii. Punnitusta emme ole nyt pariin päivään edes tehneet, sillä painot nousevat sellaista tahtia että alkaa keittiövaaka jäädä jo vähän pieneksi punnitusvälineeksi. Silmämääräisesti näemme että kyllä täällä kasvetaan ja paljon, kasvamisen johtoasemia pitävät uroksista Viiru ja Pekkapossu, mutta koko muu porukka tulee kyllä hyvin perässä 🙂

Kukkuu! Silmät aukeavat ihan justiinsa!
Kukkuu! Silmät aukeavat ihan justiinsa!
Ja taas syödään
Ja taas syödään
Pekka on aina ruoka-aikaan paikalla
Pekka on aina ruoka-aikana paikalla
Tämä kaunis ipana on narttu ja nimeltään Pulla
Kaunis mustakorvainen narttu jota kutsumme nimellä Pulla

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s