Pienen pieni Pesonen ja muita pentulaatikon kuulumisia

Blogi on pysynyt hiljaisena, kun emme ole ehtineet ja jaksaneet kirjoitella. Syynä voimien ehtymiseen on ollut pienen pieni narttupentu Pesonen, joka on aiheuttanut paljon huolta. Pennun kasvu lähti ekoina päivinä hyvin käyntiin, mutta sen jälkeen hidastui ja lähes loppui kokonaan, ja pieni on jäänyt jo sisaruksistaan kovasti jälkeen. Pieni on muuten reipas kaveri, mönkii menemään pentulaatikossa muiden tavoin, kehittyy ja tapailee jo kävelyaskeleita, mutta painoa ei vaan meinaa kertyä. Tämä kaunis pikkuinen Pesonen on siis ollut erityistarkkailussa, olemme katsoneet että pääsee nisälle, eivätkä isommat siskot ja veljet tuupi pientä pois. Kuitenkaan kaveri ei tunnu kasvavan 😦

Olemme nyt olleet yhteydessä eläinlääkäriin, ja tilanne on sellainen että seuraamme Pesosta vielä muutaman päivän. Se saa Puppyboosteria lisäravinnoksi, ja jos tämäkään ei tuota toivottua painon nousua, on pennussa todennäköisesti jokin fyysinen vika eikä sitä ole tarkoitettu kasvamaan isoksi koiraksi. Eli katsellaan nyt vielä hetken. Mutta olemme varautuneet, että tämä pieni saattaa lähteä pois tästä maailmasta 😦 Nämä on niitä kasvattamisen ikävämpiä puolia, mutta olemme sitä mieltä että ketään ei väkisin pidetä hengissä. Luonto ottaa omansa ja siihen on tyytyminen.

Mutta sitten iloisempiin asioihin! Muut sisarukset laatikossa voivat erittäin hyvin! Kasvavat reippaasti ja syövät ahnaasti ja ovat jo komeita pötkylöitä. Mustikka ottaa jo rennommin, ja tulee nukkumaan pentulaatikon ulkopuolelle, josta kipaisee heti pienenkin inahduksen kuuluttua laatikkoon hoivaamaan pikkuisiaan. Aivan ihana emä. Mustikalla on riittänyt maitoa todella hyvin koko porukalle, mutta kyllä se syökin hyvin ja paljon. Ruokakuppia täytetään jatkuvasti, imetys vaatii paljon energiaa. Pennuista suurin on sininen kaveri, kutsumme tätä Pekkapossuksi, sillä se tulee nisälle ja jyrää suurella koollaan muut tieltään, kun nälkä on kova! 😀

Mustikka hoivaa pieniään
Mustikka hoivaa pieniään lempeydellä
pentukasa
Pentukasa, etualalla Pekkapossu, taaimpana pieni Pesonen
pieni Pesonen saa erityishoitoa
pieni Pesonen saa Santulta erityishoitoa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s