Meillä on pentuja!

Pennut syntyivät tiistaina 14.5.2013. Yhteensä 7 pentua, joista 3 narttua ja 4 urosta. Emä ja pennut voivat hyvin!

Olimme varautuneet, että Mustikka synnyttää kuten viimeiksikin siinä 59. tiineysvuorokauden kieppeillä. Mutta ilmeisesti tällä kertaa masussa oli niin kiireistä porukkaa, että halusivat tulla maailmaan jo hieman aikaisemmin. Näin siis Mustikka aloitti synnytysvalmistelut jo maanantaina 56 vuorokautena, se oli melko levoton, läähätteli ja puuskutteli. Yö meni sen kanssa pentulaatikossa valvoessa, ja tiistai-aamuna klo 5.30 syntyikin jo ensimmäinen pentu. Kaunis uros, joka sai heti nimen Viiru ♥ Mustikka jatkoi synnytyspuuhia pitäen lepotaukoa aina jokaisen pennun välissä, putsasi ja hoivasi pennun, ja kun sai sen nisälle niin lepäsi hetken. Ja sitten teki seuraavan! Kokemus oli tuonut varmuutta operaatioon, niin tyynen rauhallisesti asiat hoituivat. Me kasvattajat saimme keskittyä lähinnä kahvin juontiin ja tarkkailuun sivummalta 🙂

Nyt täällä pentulaatikossa tuhisee 7 kaunista pientä lammaskoiranalkua. Kaikki vaikuttavat oikein reippailta ja hyvinvoivilta. Syntymäpainot vaihtelivat porukan pienimmästä 350 g painosta 580 g kokoiseen ja näyttäisi siltä että painot ovat jo lähteneet nousuun kaikilla. Ainiin, ja saimme myös ensimmäisen hurmaavan kauniin sinisen lammaskoiranpentumme. Sininenhän on hieman harvinaisempi väri lammaskoirissa, ja tarkoittaa sitä että pentu syntyy harmaa-valkoisena, eikä musta-valkoisena kuten suurin osa pennuista.

Mustikka omistautuu pennuilleen ja hoitaa näitä hellästi ja tarkkaavaisesti. Eilen illalla jouduimme pakottamaan sen hihnan avulla pihalle pikapissalle, mutta tänään sentään suostui maanittelemalla lähtemään tarpeilleen. Äkkiä ulko-oven eteen pissalle ja kiireesti juoksujalkaa takaisin pentujen luo!

mamma ja lapset
Väsynyt mutta niin ylpeä emä ja pikkuiset
imettää
Istuviltaan imettäminen taitaa olla helpompaa
pieni
Sininen hurmaava kaunokainen

6 comments

  1. Voi miten ylpeältä Mama M näyttää! Ihania pieniä <3. Tuo sininen on hienon värinen.

  2. Voi ei miten sieviä rääpäleitä! Kuvista oikein huokuu Mustikan vakaa omistautuminen ja lämpö. Ja hienoa että synnytyskin sujui ilmeisen mallikkaasti 🙂 Suuret onnittelut!

  3. Hei, kaikki näyttää olevan hyvin tällä hetkellä. Mustikka syö hyvin ja jaksaa imettää. Ensimmäisen päivän jälkeen pentujen painotkin olivat nousseet mukavasti. Parasta tietysti se, että pienimmät olivat saaneet eniten massaa. Toivotaan, että jatkossakin kaikki menee hyvin.

  4. Sinisellä menee nuo värirajatkin tosi paljon samoin kuin Wapulla. Ihania pentusia kaikki, mut tietty sattuneista syistä tuo Little Boy Blue ihastuttaa erityisesti ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s