Pentulaatikko valmiina! Synnytys lähenee!

No niin, nyt on pentulaatikko kasattu ja valmiina odottelemassa asukkejaan! Synnytys lähestyy ja Mustikan olo käy päivä päivältä tukalammaksi. Se alkaa ollakin jo varsinainen muumimamma, kävellä lyllertää eteenpäin ja jotenkuten saa vielä kömmittyä sänkyyn ja sohvalle. Öisin se tulee herättämään meidät päästäkseen pissalle, näitä tiineen nartun vaivoja siis. Mutta eiköhän viikon päästä pentuset ole jo maailmassa, ja sitten onkin jo täysin erilainen meininki! Tässä alkaa vähän jännittämään, että montako pentua sieltä maailmaan saadaan. Toisethan käyvät vielä röntgenissä ennen synnytystä toteamassa pentujen lopullisen määrän, mutta me emme koe sitä tarpeelliseksi. Kun tiineys on sujunut ongelmitta, emme halua turhaan altistaa pentuja mahdolliselle röntgensäteilylle, jollei varsinaista syytä tälle tutkimukselle ole. Eli jännitys pentujen määrän suhteen säilyy synnytykseen saakka. Nyt toivotaan että kaikki menee hyvin loppuun saakka ja saadaan terveitä ja hyvinvoivia lammaskoirapalleroita maailmaan ♥

mustikka p
Tuleva ylpeä emä Mustikka ja juuri kasattu pentulaatikko
mustikka ja vatsa
Muumimamma-Mustikka

Töppösen kanssa käväistiin kannattamassa nöffiyhdistystä osallistuen heidän järjestämäänsä mätsäriin täällä Kirkkonummella. Töppönen on nyt harjoitellut käyttäytymistä ns. ihmisten ja koirien ilmoilla, ja on alkanut oppia näitä käytöksen kultaisia sääntöjä kuinka muiden kanssa ollaan 🙂 Vähän on kuitenkin vielä hakusessa se, että ollako iso vaiko pieni poika… Välillä kotonakin laittelee narttuja ojennukseen ja uskaltaa reteesti pistää kampoihin kaikelle. Mutta se liittynee ikään ja tähän miehistymisen opetteluun. Olemme muuten Töppösen kanssa ilmoittautuneet naksutinkoulutus-kurssille joka alkaa toukokuun lopulla. Siitä varmaankin tulee kivaa, ja päästään Töppiksen kanssa oppimaan paljon uutta! Jippii!

töppönen v
Töppönen valmistauu Santun kanssa kehään mätsärissä
s
Sammakkopoika Töppönen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s