Muutama viikko vielä masun kasvattelua

Terveiset kiireiseltä Kirkkonummelta! Kevät on vihdoinkin saapunut ja kura-aika alkanut… Meidän viikot ovat menneet kiireisesti, kaikenlaista menoa on ollut sinne tänne. Viime viikonloppu meni kokonaisuudessaan koiraharrastuksen merkeissä, tosin ilman koiria ja kaiken lisäksi vielä sisätiloissa. Osallistuimme molemmat Suomen Kennelliiton järjestämälle jalostusneuvojien peruskurssille, joka oli täyttä asiaa aamusta iltaan sekä lauantaina että sunnuntaina. Kirjoittelemme kurssin annista vielä tänne tarkemmin, heti kun ehdimme. Aiheina olivat mm. jalostuskoiran valintaan liittyvät teemat, ajankohtaiset luustosairausasiat, Kennelliton jalostusstrategian muutokset sekä molempina päivinä vahvasti esille nousseet koirien käyttäytymis- ja luonneasiat (eli lempiaiheemme ;)). Nyt hengähdämme hetken ja koitamme sisäistää kaiken kuulemamme ja oppimamme.

Mustikka on keskittynyt masunsa kasvatteluun, ja on valitettavasti saanut sanoa hyvästit turkilleen. Mammakoira Mustikka joutui pesulle ja sen jälkeen saksittiin turkki lyhyeksi. Näin tehtiin, sillä edellisestä kerrasta viisastuneenä päätimme leikata turkin pois nyt jo hyvissä ajoin ennen pentuja. Pentujen hoito ilman sotkeutuvaa turkkia on hieman siistimpää puuhaa, ja lisäksi se turkki kuitenkin menee imetyksestä ja hoitourakasta niin huonoon kuntoon, että mitäpä sitä säästelemään. Mustikka näyttää nyt siis hauskalta lyhytkarvaiselta lammaskoiralta, ja se iso vatsakin näkyy nyt selvemmin kun ei ole karvaa tiellä 🙂

Mustikka mamma
Reilu kolmisen viikkoa synnytykseen ja masu alkaa olla jo aika iso

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s