Töppönen on yhdistelmä älyä, ääntä ja voimaa :)

Töppösen kanssa aloitettiin taas tokoilut kuukauden tauon jälkeen. Nyt pääsimme uuteen Koirankujeen ryhmään jo osittain tuttujen kavereiden kanssa, ja onneksemme treenipaikan sijaintikin Espoossa on nyt entistä parempi. Ja huh huijaa kuinka kuukauden laiskottelutauko olikin tehnyt tehtävänsä… vähän meinasi olla homma hakusessa. Mutta äkkiä Töppönen pääsi taas treenaamiseen kiinni (ja toivottavasti myös emäntä). Töppänen on nopea ukko oppimaan, sen motivointi ruoalla on melkoisen helppoa ja kontakti on hyvä. Treenipaikalla jaksaa keskittyä ja asiat etenevät, mutta kun päästään hihnassa kävelemään ihmisten ilmoille niin se onkin sitten jo haastavampi juttu. Hihnakäytös on nyt se asia, joka tarvii harjoittelua, että hihnassa ei kuulu nykiä ja tempoilla sinne tänne.

Töppönen osaa kyllä paljon muutakin mielenkiintoista ja on oikein fiksu poika. Se tietää miten portit avataan, se osaa avata ruokatynnyreiden kannet ja on ottanut kontaktia myös ovenkahvojen mekanismeihin. Sillä on paljon erityistaitoja, joita meidän nartuilla ei ole koskaan ilmennyt… Ja kun äly loppuu, otetaan avuksi ääni ja lopuksi raaka voima 🙂 Eli seuraavaksi kokeillaan miten tahtonsa saisi läpi haukkumalla ja rätkyttämällä, ja jos ei sekään onnistu niin sitten kokeillaan raakaa miehistä voimaa! Keittiön puolelta vauhtia ja täyttä päätä kohti ovea, josko se sillä aukeaisi! Eli jännityksellä odotellaan milloin pikku-ukko lähtee ovesta ulos karmit kaulassa 🙂 Ainiin, ja osaa se myös saada kolme banaania katoamaan pöydältä jälkiä jättämättä, kuorineen päivineen 😀

Töppönen on myös taitava poika sotkemaan itsensä yltä päältä kuraan ja kaivamaan pihan täyteen kuoppia

Narttuporukalle kuuluu myös hyvää ja kaikki on mallillaan ♥ Nyt olemme päässeet sekalauman omistajuudessa kokeilemaan myös sitä, että miten elo uroksen ja juoksuisen nartun kanssa sujuu. Töppönen on vielä pentu, muttei enää niin pentu etteikö tietäisi mistä on kyse 😉 Mustikalla oli juoksut ensin, ja nyt on sitten Mörön vuoro. Seuraavaksi heti perään varmaan Lissu, kun yleensähän nartuilla tuppaavat juoksut tulemaan peräkanaa. Mutta hyvin tässä tunnutaan pärjäilevän, onhan meillä eri huoneita ja ovia ja portteja välissä, joten jako eri huoneisiin on ollut ihan helppo järjestellä.

Mörö marraskuisena aamuna
Mukavuudenhaluinen laiskamato Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s