On sitä ennenkin erkkarissa käyty :)

Viime viikonloppuista erikoisnäyttelyämme ajatellessa tulin muistelleeksi menneitä. On sitä ennenkin erkkarissa käyty, ja ensimmäistä kertaa jo 20 vuotta sitten! Aloin lueskella pitkästä aikaa vanhoja Bobtailit-lehtiä ja tutkimaan omaa ns. lammaskoiramateriaali-arkistoani, ja sieltähän löytyi varsinaista historian siipien havinaa 🙂 Muistan kyllä vieläkin ensimmäisen erikoisnäyttelyn hyvin. Sinne mentiin kasvattajan houkuttelemina suuren jännityksen kera, mutta päivä oli antoisa ja lammaskoiraihmiset todettiin jo silloin mainettaan mukavammiksi. Samanlaiset tunnelmat jäivät tämän vuotisesta erkkaristamme!

Bobtailit -lehti 2/3 1992. Meidän pikkupentumme Nalle (Czarlinda’s German Rose) erikoisnäyttelyn pikkupentukehässä. Esittäjänä kasvattaja Erno Lindahl. Ja lisää historiatietoa: Kuvassa alempana oleva Czarlinda’s Dr Feelgood on meidän pikku-Töppösemme isoisä.

Erkkarin näyttelyluettelo vuodelta 1992 oli myös tallessa.  Silloinhan rotujärjestömme nimi oli vielä virallisesti Suomen Bobtailkerho ry. Uuteen Vanhaenglanninlammaskoirat ry nimeen vaihdettiin vasta vuonna 2008. Nimenmuutos oli mielestäni enemmän kuin tarpeen, sillä itse en koskaan oikein tykännyt käytetystä bobtail-nimestä ja saimmehan me onneksi typistyskiellonkin Suomeen jo vuonna 1996.

Näin ne vuodet vierivät mutta lammaskoirat ovat ja pysyvät 😀

3 comments

  1. Ai no nyt selvisi se Rafun virallinen nimi, kun sitä silloin kerran muisteltiin 🙂 Ja Wapun iskäkin on ollut meidän kanssa näyttelyssä aikoinaan… pienet on piirit. Mielenkiintoista!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s