Puolet koirista pesty ja harjattu

Meillä on tänään vietetty turkinhuoltopäivää. Mustikka ja Mörö ovat päässeet suihkuun ja trimmauspöydälle harjan ja saksien uhreiksi. Mörön turkin harjauksessa vierähti taas useampi tunti, kun äitinsä Mustikan harjaus sujahti käden käänteessä. Vähän oli Mörön kanssa jo lähellä ottaa trimmeri ja hurauttaa kaikki karvat pois, mutta jätettiin nyt kuitenkin hieman karvaa että on tunnistettavissa lammaskoiraksi 🙂 Mustikalla on turkki alkanut vihdoinkin kasvaa pentujen jälkeen, ja turkissa alkaisi jo olla pituutta jos karvan antaisi kasvaa pidemmäksi. Mutta mielestämme lammaskoira on kiva ja helppo tällaisessa “vanhanmallisessa” puolipitkässä turkissa. Trimmerillä vedetty nahkakalju ei niinkään miellytä silmää, eikä pitkän näyttelymallisen turkin ylläpidossa kotikoiralla ole mitään järkeä. Eli menemme jossakin siinä puolivälissä ja koiramme saavat pitää vähän karvaa olematta liian pitkäkarvaisia 😀

Suihkunraikas Mustikka häntä heiluen
Ja eikun trimmauspöydälle
“Onko ihan pakko?”
Mörökään ei voinut vältellä pöydälle joutumista. Möröllä käytettiin saksia reippaalla otteella ja turkin pituudesta lähti monta senttiä.

Samaan aikaan toisaalla Töppönen ja Lissu ovat keskittyneet lempipuuhaansa eli puutarhahommiin 🙂 Töppönen käy joka päivä uskollisesti tarkistamassa kasvimaan puolella (vaikka kasvimaa on aidattu ja koirilta kielletty, Töppönen on vielä niin pieni että mahtuu portin raosta) mitä syötävää sieltä mahtaisi löytyä. Töppösen herkut mustaherukat ja karviaiset on jo syöty ja poimittu, mutta myös tomaatit kelpaavat oikein hyvin-tosin raaoista tomaateista menee maha sekaisin. Mutta myös kurpitsat ja perunat maistuvat Töppöselle. Vain isännän vaalimat munakoisot ovat toistaiseksi saaneet olla pikku-ukkelilta rauhassa ja hyvä niin 🙂

“Nämä orvokkiruukuthan pitikin tyhjentää, eikö? Ajateltiin ihan vähän vaan olla avuksi…”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s