Pallopaimennusta ja hyvää seuraa

Aurinkoisena aamuna nappasimme Heidin koirineen mukaan ja ajoimme Suutarilaan viettämään päivää nyyttikestien merkeissä. Koiramaiseen tyyliin kylläkin, sillä ensin painelimme nurmikentälle vetämään pienet “viralliset koiratreenit”. Heidi näytti tiibetinterrieri Oprin kanssa meille pallopaimennusta, ja sehän onkin varsin kiinnostava laji 🙂 Lissun kanssa kokeiltiin myös, ja meidän lissukkainen hiffasikin homman juonen melkein heti. Kokeiltiin myös koirafrisbeetä, mutta se ei oikein meiltä sujunut, sen sijaan lammaskoiranarttu Hertta pääsi tässä lajissa hienosti loistamaan. Töppönen sen sijaan varasteli frisbeet heti silmän välttäessä ja joutui näin katselemaan treenejä hihnan päässä 🙂

Heidi ja tiibetinterrieri Opri opettavat meille pallopaimennuksen alkeita
Lissukin kokeilee
Eve katselee tarkkaavaisena, hihnojen päässä lammaskoira Hertta ja Heidin tibbe Ainu
Lissu ja Santtu miettivät paimennustaktiikoita 🙂

Antoisan treenituokion jälkeen istahdimme maistuvalle lounaalle Kenan ja Even takapihalle. Meidän koiramme näyttivät hienosti mallia kuinka kylässä käyttäydytään, sillä Lissu vetäytyi nukkumaan kukkapenkkiin (sorry Eve!) ja Töppönen ensin pissattuaan olohuoneen matolle karkasi aidan raosta naapurin pihalle 🙂 Näin me osataan! Lounaan jälkeen vielä talon vanhin emäntä jackrusseli Wendy näytti meille kuinka flyball-laite toimii, sillä Wendy on ollut nuorempana oikein haka tässä lajissa. Ja hienostihan se sujui vieläkin. Kiitos oikein mukavasta päivästä hyvälle seuralle ihmisineen ja koirineen! Kyllä meidän Iloisten Koirien Treenikerho kokoontuu toistekin, ja ensi kerralla on vuorossa uudet lajit ja uudet kujeet 😉

Lissun paras nukkumapaikka on kukkapenkissä istutuksien keskellä (kuva: Heidi Sihvo)
Talon emännät Hertta ja Wendy (kuva: Heidi Sihvo)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s