20 vuotta -eikä suotta! Lammaskoiramaista elämää jo muutaman vuosikymmenen ajan

Niin ne vuodet vaan vierivät! Laskeskelinpa tässä, että siitä on aikaa jo 20 vuotta kun sain ensimmäisen oman lammaskoirani. Ensimmäinen lampurini Nalle (Czarlinda’s German Rose) syntyi tarkalleen 10.1.1992 eli tasan 20 vuotta + 1 viikko ja 1 päivä sitten ♥

Nalle oli haaveiden täyttymys, sitä odotettiin pitkään ja hartaasti… silloin 90-luvulla kun ei pentuja ollut niin helposti saatavilla. Olimme pentujonossa jo parillekin kasvattajalle, mutta astutukset menivät mönkään ja kaipaamaamme pentua ei meinattu saada maailmaan sitten mitenkään. Mutta vihdoin tärppäsi, ja Saksasta tuodulla pakastespermalla saatiin pentue Czarlinda’s kenneliin. Onnistuimme olemaan pentujonossa ensimmäisinä ja innokkaimpina, ja siinä se sitten oli, meidän pentumme joka oli pitkän odotuksen aikana saanut nimen Nalle.

Kauan odotettu lammaskoiranarttu Nalle (Czarlinda’s German Rose) muutti meille Kouvolaan talvella 1992

Nalle eli viralliselta nimeltään Czarlinda’s German Rose muutti elämäni täysin. Lammaskoirat veivät sydämeni ja sillä tiellä ollaan edelleen. Nallen kanssa käytiin jopa näyttelyissäkin, mukavien kasvattajien kanssa reissattiin pitkin Suomea, tavattiin paljon muita lammaskoiriin hurahtaneita leireillä ja oltiin mukana toiminnassa. Nallen näyttelymenestys tosin oli, noh vaihtelevaista, sillä eihän Nalle mikään kaunotar rotunsa edustajana ollut, pihtikintut ja liian lyhyt karva – mutta muuten se oli kaikinpuolin kiva koira, luonteeltaan mukava ja kotikoirana täydellinen 😀

Nalle eli hyvän ja pitkän elämän melkoisen terveenä. Lonkat olivat terveet A/A ja mitään suurempia vaivoja ei ollut, jossain vaiheessa kohtutulehduksen myötä Nalle steriloitiin ja sen jälkeen taas elämä jatkui. Alunperin Nallella oli jopa ihan puolivakavasti aikomuksena teettää pentue, mutta elämä vei omaan suuntaansa ja suunnitelma jäi sikseen. Ehkä siellä alitajunnassa on kuitenkin kytenyt ajatus kasvatustyöstä jo silloin, mutta aika ei vain ole ollut valmis?

Hienon näyttelykoiran tassukarvoja piti tietenkin kasvattaa ja suojata
Nalle the Näyttelykoira
Nalle ja toinen Czarlinda’s kaveri Tahvo (vasemmalla)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s