HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2012!

KIITOS KULUNEESTA VUODESTA!

Suurkiitos Mustikkakuonon kennelin ensimmäisen pentueen aikaansaamisessa avustaneille, varsinkin Ritvalle ja Röllin mukavalle perheelle! Ja kiitos myös muille meitä kannustaneille kasvattajille ja harrastajille, olette kullan arvoisia.

Kiitokset ja lämpimät terveiset kaikille Mustikkakuonon pentujen omistajille, mukavaa kun olette pitäneet yhteyttä ja jatketaan ensi vuonna samaan malliin!

Kirkkonummella aiotaan ottaa uusi vuosi vastaan rennon rauhallisesti, kuten Mustikka tässä kuvassa näyttää mallia 😀 Koirien kanssa ollaan kotosalla ja katsellaan ikkunasta naapureiden ampumia raketteja. Meidän koirissa ei onneksi ole havaittu minkään asteista paukkuarkuutta, mutta Lissulle kokemus tulee olemaan ensimmäinen, joten katsotaan mitä mieltä ipana on räiskeestä ja paukkeesta.

Ottakaahan muutkin rauhallisesti, varsinkin ensimmäistä uutta vuottaan viettävien
pentujenne kanssa!

Suomen Kennelliitto on tiedottanut uuden vuoden vietosta koirien kanssa seuraavasti:
Ilotulitus voi säikäyttää koiran

Uutena vuotena paukkuvat raketit voivat olla pelottava kokemus koiralle. Vaikka raketit eivät koiraa pelottaisi, se kannattaa ulkoiluttaa jo ennen ilotulituksen alkamista. Omistaja voi myös käytöksellä viestiä koiralle, ettei ilotulitteita tarvitse pelätä.

Kun koiran ulkoiluttaa ennen ilotulitusta, se saa levätä kotona pahimman paukkeen ajan. Sisällä voi sulkea verhot ja pitää radiota tai televisiota päällä. Kun koira kuulee kotona muita ääniä, ilotulitteiden pauke kuulostaa vaimeammalta. Koiran huomion voi myös yrittää suunnata muualle kiinnostavalla yhteisellä tekemisellä.

Jos koira kuitenkin hermostuu rakettien äänistä, ei siihen pidä kiinnittää erityistä huomiota. Koiran voi antaa vaikka piiloutua mieluisaan paikkaan. Koiralle voi myös viestiä omalla rauhallisella käytöksellä, että ilotulitteita ei tarvitse pelätä.

Jos koiralla on voimakas paukkuherkkyys, eläinlääkäriltä voi kysyä neuvoa mahdollisen lääkityksen saamiseksi koiralle.

2 comments

  1. meillä koirien kuorsaus häiritsi hömppäpömppä-leffan katselua aattoiltana… eivät tunnu olevan paukkuherkkää sorttia… 🙂 hyvää uutta vuotta kirkkonummen nelitassut ja niiden kaksi henkilökohtaista palvelijaa!

  2. Moi! No täällä kans kuorsattiin sikeästil… kun nousin puolen yön aikaan sohvalta mennäkseni ikkunaan katsomaan raketteja, Lissu heräsi. Katsoi mua hetken, kävi etsimässä uuden ankkalelunsa, haukotteli ja kävi takaisin koisaamaan 😀 Että niin pelokas pikkuipana täällä!

    Hyvää uutta vuotta sinne Tolkkisiin! Ja soitellaan josko nähtäisiin tässä joku viikonloppu – koko syksy mennyt niin tylsästi kun aina on vaan satanut vettä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s