Kulmahampaat kunnossa ja kaikki hyvin

Mustikka kävi Anidentissä hammasspesialisti Helena Kuntsi-Vaattovaaran operoitavana ja nyt on taas leegot kunnossa 🙂 Mustikallahan oli aiemmin todettu, että molemmat yläkulmurit ovat murtuneet ja molemmista puuttuu pala. Jotta tulehduksen ja hammassäryn riski saataisiin poistettua, hampaat täytyy joko poistaa tai juurihoitaa. Emme kuitenkaan halunneet näin nuorelta koiralta alkaa kulmahampaita poistamaan, joten päädyttiin hieman hinnakkaampaan operaatioon eli juurihoitoon (=ei todellakaan ollut halpaa lystiä, huh). Myös yksi yläetuhammas oli vaurioitunut, se poistettiin kokonaan.

Hammasoperaatio sujui hienosti ja haimme Mustikan illalla klinikalta kotiin. Potilas oli hieman tokkurainen anestesian ja lääkkeiden jäljiltä, silmät seisoivat päässä ja tassut kantoivat huterasti, mutta kyllä se siitä… Pidimme potilaan lämpimänä ja sai nukkua isännän vieressä, niin olo parani heti kummasti 🙂 Nyt mennään pehmeällä ruoalla  muutama päivä ja parin viikon päästä käymme vielä Anidentissa kontrollissa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s